Ginklai už 150 milijonų. Ukrainos F-16 rusams sapnuosis košmaruose  ()

Nyderlandai yra viena iš šalių, nusprendusių padovanoti Ukrainai naikintuvų F-16. Ukraina nekantriai jų laukia, pilotai jau ruošiami. Bet naikintuvas be ginklų tėra labai greitas lėktuvas. Nyderlandai skelbia, kad Ukrainai dovanojamiems naikintuvams nupirks amunicijos už 150 milijonų eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandų gynybos ministrė Kajsa Ollongren paskelbė, kad šalis už 150 milijonų eurų perka ginklų paketą Ukrainai dovanotiems F-16. Be to, žvalgybiniams dronams bus skirta 200 milijonų eurų.

Vienas iš svarbesnių ginklų, kuriuos gaus Ukrainos F-16 bus oras-žemė raketos. Spėjama, kad dalis to paketo bus amerikietiškos raketos AGM-65 „Maverick“.

AGM-65 „Maverick“ yra dar 1972 metais tarnybą pradėjusi oras-žemė raketa, pasižyminti moduline konstrukcija, leidžiančia naudoti skirtingas nukreipimo galvutes priklausomai nuo misijos reikalavimų. „Maverick“ buvo sukurta artimai paramai iš oro, todėl jos veikimo nuotolis nėra didelis. Ji iki taikinio lekia vos 22 km. Šios raketos pirmiausia taikosi į šarvuotąją techniką.

Geriausias iš visų! Karinio tvirtumo, GPS, Bluetooth skambučiai, 170+ sporto režimų, nuostabi vartotojo sąsaja, APP ir kt. (Foto, Video, „Kospet Tank T3 Ultra“ apžvalga)
4686 1

„Kospet Tank T3 Ultra“ - puikiai veikiantis GPS, Bluetooth skambučiai, nuostabi vartotojo sąsaja, 170+ sporto režimų, AMOLED ekranas, nustebinusi baterija, kokybiška APP ir gausa kitų privalumų. Išbandžiau ką tik viešai pristatytą naujausią kompanijos produktą ir be jokių dvejonių, tai - geriausias laikrodis, kokį jie yra pagaminę. Apžvalgoje sužinosite, ką jis sugeba.

Išsamiau

F-16 su savimi į mūšį gali pasiimti iki šešių „Maverick“ raketų. Vienos jos ilgis yra apie 2,4 m, skersmuo – 30 cm. „Maverick“ raketa pasiekia 1150 km/val. greitį ir, priklausomai nuo naudojamos galvutės, turi elektro-optinę, IR spindulių ar lazerinę nukreipimo sistemą. Nors „Maverick“ tarnauja jau labai ilgą laiką, šios raketos ne kartą buvo atnaujintos ir yra labai tikslios.

 

Ukrainos gynėjai, tikėtina, naudos savo F-16 naikintuvus šalies dangui apginti. Numušinės sparnuotąsias raketas, bandys toliau nuginti ukrainiečius bombarduojančius lėktuvus. Bet antžeminių taikinių atakos taip pat bus labai svarbios. AGM-65 „Maverick“ naudojamos labai ilgą laiką, bet nėra labai brangios, įrodė savo pranašumus ne viename kare, ir gali padėti sudeginti ne vieną rusų tanką ar artilerijos sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()