Jiems šokas. „Kaip jiems tai pavyko??? To niekaip neįmanoma paaiškinti.“ Skamba visi portalai (Foto)  (7)

Rusai mano, kad yra du variantai, galintys paaiškinti, kas atsitiko. Ir jie abu kelia klausimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistus šokiravo rytinis Ukrainos drono smūgis, buvo įveiktas didžiulis atstumas ir pirmą kartą pataikyta į objektą giliai už Rusijos linijų, 1200 km nuo sienos su Ukraina.

Skamba visi portalai. Rusijos žiniasklaida sumišusi ir bando suprasti, kaip tiksliai buvo įvykdyta tokia gili ataka. Atstumas pasirodė toks didelis, kad Rusijos žiniasklaida pradėjo skleisti versiją, jog dronas į Tatarstaną skrido iš Kazachstano. Esą ukrainiečiai negalėjo paleisti droną iš taip toli.

Tai pranešė Kremliaus Z-žurnalistas Dmitrijus Smirnovas. Rusijos ekonomikos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas pabrėžia, kad ataka prieš objektus Tatarstano teritorijoje tapo šios dienos naujiena.

Kodėl taip yra? Kaip jiems tai pavyko??? Nes tai visiškai skiriasi nuo ankstesnių panašių Kyjivo smūgių. Nuotolis per ilgas, kad dronas galėtų skristi tiesiai iš Ukrainos teritorijos iki smūgio taško. Lyg Liuftvafė subombarduotų Omską ar Birobidžaną. Plius minus šimtą kilometrų dar galima paaiškinti įrenginio modifikavimu ir papildomu degalų tiekimu, bet keturių šimtų neįmanoma niekaip paaiškinti“, – pažymi jis.

 

Rusai mano, kad yra du variantai, galintys paaiškinti, kas atsitiko. Ir jie abu kelia klausimų.

„Pirmasis – akivaizdus – drono paleidimas buvo atliktas iš Kazachstano teritorijos.  600 kilometrų aišku ne 1200. Bet tai reiškia ir neišvengiamas pasekmes. Jei GUR turi galimybę atakuoti Rusijos taikinius iš Kazachstano teritorijos (ir tai, beje, yra 7 tūkst. kilometrų nuo Kazachstano ir Rusijos sienos, tai yra, nėra jokios techninės kontrolės galimybės iš abiejų pusių, plius visiškas nebuvimas jokių užuominų apie oro gynybos sistemą), tada Uralas, Altajus ir Sibiras iki Krasnojarsko ir Omskas, Novosibirskas, Kemerovas yra galimų smūgių zonoje. Be pramoninių objektų, yra ir Transsibiro geležinkelis. Jei paimsime šiaurinius regionus, tai Surgutas ir Nojabrskas taip pat patenka į naują zoną. Antrasis variantas ne ką geresnis: ataką galėjo įvykdyti į Rusijos teritoriją persikėlusi sabotažo grupė, ten surinkusi bepilotį orlaivį ir panaudojusi jį tiesiai iš Rusijos. Tada to pasekmės atrodo dar liūdnesnės – sabotažo grupė gali atsirasti bet kur. Ir vėl kyla klausimas apie Kazachstaną, nes su juo sienos nėra ir negali būti – na, neįmanoma jos ne tik įveikti, bet net apytiksliai suprasti, kas vyksta už septynių tūkstančių kilometrų. Ir nors rusų mitologijoje šiaurinis Kazachstanas yra rusiškas, jis lygiai toks pat yra ir ukrainietiškas – emigrantų iš Ukrainos ten daugiau nei pakankamai“, – pabrėžė Nesmijanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(202)
(3)
(199)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (7)

Susijusios žymos: