[ŽT] Atsuko Rusijai nugarą. Daugelį metų buvo Putino sąjungininkais. Kas nutiko  ()

Šalis daugelį metų bendradarbiavo su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad Serbija, kuri daugelį metų palaikė tvirtus karinius santykius su Putino Rusija, vis drąsiau atsigręžia į kitus ginklų tiekėjus. Artimiausi pirkiniai gali būti prancūzų naikintuvai „Rafale“. 

Balandžio 8 d. Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius vizito į Prancūziją metu, be kita ko, ketina aptarti gynybos klausimus su Emanueliu Macronu.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8388

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

„Viena iš diskusijų temų bus gynybos pramonė ir mūsų pramonės šakų bendradarbiavimas“, – sakė Serbijos prezidentas per televiziją transliuotame savo kabineto posėdyje.

Serbija, turinti vieną didžiausių kariuomenių Balkanuose, aviacijos srityje vis dar naudoja sovietinės kilmės orlaivius – naikintuvus MiG-29 ir sraigtasparnius Mi-35. Ji netgi planavo įsigyti papildomų MiG-29, tačiau galiausiai šios idėjos atsisakė ir ėmė žvalgytis į Prancūziją. 2023 m. rugsėjo pabaigoje Serbija iš „Airbus“ gavo pirmuosius karinius transporto lėktuvus C-295, kurie pakeis sovietų gamybos An-26.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()