[ŽT] Ukraina prisiima atsakomybę už smūgį Rusijos laivynui Kaliningrado srityje (Video)  ()

Pirmadienį Kaliningrade laive „Serpuchov“ įsižiebė gaisras. Šis sparnuotosiomis raketomis ginkluotas laivas yra toli nuo Ukrainos, bet, atrodo, gaisras jame kilo ne šiaip sau.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-09 [ŽT] Ukraina prisiima atsakomybę už smūgį Rusijos laivynui Kaliningrado srityje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vyriausiasis žvalgybos direktoratas pranešė, kad per gaisrą „Serpuchov“ sudegė laivo komunikacijų sistemos ir bent kurį laiką jis negalės būti naudojamas. Pranešime Ukrainos žvalgyba pasidalino ir vaizdo įrašu, kuriame matoma gaisro pradžia.

Šaltinis Ukrainos žvalgyboje informavo „The Kyiv Independent“, kad „Serpuchov“ padegimas buvo ukrainiečių darbas. Tai paaiškina, iš kur ukrainiečių žvalgybos pareigūnai gavo tokį vaizdo įrašą. Ukraina nuolat naikina rusų karinius laivus, bet tai yra pirma tokia ataka Baltijos jūroje.

 

Kam Ukrainai deginti „Serpuchov“? Na, Rusijai geriau neturėti karo laivų. Visi rusų karo laivai yra Ukrainos priešai ir taikiniai. „Serpuchov“ anksčiau sukiojosi ir Viduržemio bei Juodojoje jūrose. Sugrįžti į Juodąją jūra karo metu jis negalėtų, bet Ukraina tiesiog nori užtikrinti, kad rusai niekur nesijaustų saugūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: