„Kuo jis nori būti.“ Beprotiškas Putino planas (Video)  (1)

Ko iš tikrųjų nori Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai pradėjo kalbėti apie tai, kad Jeruzalė yra Rusijos miestas. Žurnalistas Vasilijus Golovanovas paklausė, ką apie tai mano Michailas Šeitelmanas. Politikos strategas išsakė netikėtą situacijos viziją, teigdamas, kad V. Putinas neapsiribos vien Ukraina.

Michailo Šeitelmano interviu galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainiečių rašytojas išsakė įdomią nuomonę apie Putino motyvus užgrobti pirmiausia Kyjivą, o dabar galbūt ir Jeruzalę: „Gana seniai, turbūt prieš metus, išklausęs įvairių Putino kalbų, padariau išvadą, kuo jis nori būti. Jis nori būti krikščionybės, arba stačiatikybės lyderiu. Tiksliau pasakyti negaliu: nežinau. Tikiu, kad jo idėja užimti Kyjivą remiasi šia istorija: jis daug kartų „panyra“ į šią istoriją (kas ką pakrikštijo, ir panašiai)“.

Šeitelmanas taip pat pasakė, ko greičiausiai iš tikrųjų nori Putinas: „Jis tikriausiai nori padaryti tai, ko negalėjo padaryti nė vienas iš vadinamųjų rusų, bet jie to tikrai norėjo: jie norėjo „kryžiaus žygio“, t. y. sujungti Kyjivą, Konstantinopolį (Stambulą) ir Jeruzalę po viena vėliava – neva čia yra jų „šventieji miestai“. Sadamas Husseinas kartą pasakė, kad eisime toliau, užimsime Meką, Bediną ir Jeruzalę. Man atrodo, kad Putinas yra apsėstas šia idėja. Aš dabar visai nejuokauju: manau, kad tai tikrai yra tai, kas jį skatina. Viena iš šių slaptų idėjų yra suvienyti Kyjivą, Stambulą ir Jeruzalę“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(30)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: