Daugybė problemų. Rusijos „prestižinė“ raketa slepia staigmeną  ()

Jų nuotolis yra apie 4000 kilometrų ir dar vadinamos AS-23a „Kodiak“ raketomis.


Bombonešis Tu-160 paleidžia sparnuotąją raketą Ch-101 į taikinį Sirijoje, 2015 m. lapkritis. Asociatyvi nuotr.
Bombonešis Tu-160 paleidžia sparnuotąją raketą Ch-101 į taikinį Sirijoje, 2015 m. lapkritis. Asociatyvi nuotr.
© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Kh-55#/media/File:SU-30SM_escortant_un_Tu-160_qui_lance_un_missile_de_croisi%C3%A8re.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis nauju britų žvalgybos vertinimu, Rusijos „prestižinės“ raketos Ch-101 turi daugybę problemų. Jos slepia staigmeną.

Ukrainos žiniasklaida kovo 31 d. pranešė, kad rusų raketa Ch-101 nukrito Rusijos pietvakariniame Saratovo regione po raketų atakos, nukreiptos į Ukrainą.

Kai kurie pranešimai rodo, kad skeveldros, kurios nukrito į laukus Saratovo srityje, priklausė Ukrainos dronui. Kiti šaltiniai, įskaitant nepriklausomą Rusijos agentūrą „Astra“, pasidalijo vaizdais, kuriuose tariamai matyti, kad nuolaužos priklauso iš oro paleidžiamai raketai Ch-101.

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8317 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Kyjivo oro pajėgos kovo 31 dieną paskelbė, kad Rusija iš Saratovo srities strateginių bombonešių Tu-95MS paleido 14 raketų Ch-101 ir Ch-555.

Saratovo sritis yra Rusijos tolimojo nuotolio aviacijos buveinė. Nemažai strateginių bombonešių yra dislokuoti Engelso oro bazėje netoli Saratovo miesto, iš kurio Rusijos armija atakuoja Ukrainą.

Kyjivas ne kartą taikėsi į bazę, esančią giliai Rusijos teritorijoje.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Saratovo srityje rastos nuolaužos greičiausiai atsirado dėl anksčiau tą pačią dieną į Ukrainą paleistos raketos Ch-101 „gedimo“, antradienį socialinėje žiniasklaidoje paskelbė JK gynybos ministerija.

 

Ministerija apibūdina raketas Ch-101 kaip „pirmąją Rusijos tiksliąją amuniciją“. Jų nuotolis yra apie 4000 kilometrų ir dar vadinamos AS-23a „Kodiak“ raketomis.

„Akivaizdus „tokios prestižinės raketos“ gedimas rodo, kad kyla problemų gaminant raketą. Tiekimo grandinę stabdo sankcijos, įvestos Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą, o gamyba „skubama patenkinti konflikto keliamus reikalavimus“, – nurodė JK ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()