Ekspertai susiėmę už galvų. Ukrainoje atsirado tai, ko ten tikrai neturėtų būti (Foto, Video)  (1)

Iki šiol ukrainiečiai neturėjo technologijos nešti ir paleisti iš oro tokio tipo amuniciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-05 Ekspertai susiėmę už galvų. Ukrainoje atsirado tai, ko ten tikrai neturėtų būti (Foto, Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katastrofiškos žinios rusams. Ukrainos oro pajėgos posovietiniuose lėktuvuose pradėjo naudoti amerikietiškas valdomas oro bombas GBU-39, praneša „Defense Express“ svetainė, kurioje cituojama „The Washington Post“ informacija. Šio ginklo efektyvumas vertinamas maždaug 90 procentų, todėl ukrainiečiai gali surengti dar tikslesnes atakas į Rusijos armijos pozicijas.

Ukrainiečiai turėjo pritaikyti posovietinius lėktuvus nešti GBU-39 oro bombas. Neseniai internete pasirodė nuotraukos, kuriose užfiksuotas šis ginklas, pakabintas ant (greičiausiai) naikintuvo MiG-29 pilonų. Iki šiol ukrainiečiai neturėjo technologijos, kuri leistų nešti ir paleisti iš oro tokio tipo amuniciją.

Kartu pranešimai, susiję su GBU-39 įrengimu po Ukrainos orlaiviais, anot analitikų, gali paaiškinti kai kurias pastarojo meto atakas prieš Rusijos pozicijas (įskaitant okupuoto Vovčansko ligoninę). Neseniai kilo įtarimų, kad ukrainiečiai naudoja GBU-39, tačiau nebuvo jokių įrodymų, kad besiginanti kariuomenė turėtų tinkamus techninius sprendimus šiam ginklui numesti iš orlaivių.

 

Taip pat svarbu, kad GBU-39 bombos greičiausiai yra atsparios trikdžiams, kuriuos sukelia Rusijos elektroninio karo sistemos. Aptikti ir perimti šią amerikietišką amuniciją taip pat sunku dėl mažo sviedinio dydžio. Jo ilgis yra maždaug 1,8 m, skersmuo mažesnis nei 0,2 m, o sparnų plotis – 1,4 m skrydžio metu. Viena bomba sveria beveik 130 kg.

Svarbus ir GBU-39 bombos pataikymo į taikinius tikslumas. Smūgio tikslumas vertinamas 5-8 m, todėl rizika pataikyti į atsitiktinį civilinį objektą yra minimali. Tikslumą garantuoja ne tik GPS sistema, bet ir skridimo metu išsiskleidžiantys bombos sparnai. Jų dėka taip pat galima pasiekti didelį diapazoną, kuris numetant bombą iš didelio aukščio yra iki 110 km.

 

GBU-39 gali sukelti tikrą sumaištį fronte, visų pirma dėl to, kad ją sunku aptikti ir ji turi galingą ugnies jėgą. Konstrukcija (korpusas) su volframo antgaliu leidžia prasibrauti per betonines pastoges iš storų sienų, o detonavimo sistema leidžia atidėti sprogimą po smūgio.

Todėl GBU-39 gali prasiskverbti į stipriai įtvirtintus objektus ir sprogti viduje – nerizikuojant, kad betoninės sienos apsaugos infrastruktūrą nuo smūgių. Tai yra savybė, kurią ukrainiečiai gali naudoti, be kita ko, atakuodami rusų užimtas patalpas ir slėptuves, kuriose paslėpta vertinga technika (pavyzdžiui, lėktuvai).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(3)
(141)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)