„To nebuvo net Afganistano kare.“ Tokios žinios nepavyko nuslėpti netgi Putinui (Schema)  ()

Iš tiesų gali būti kur kas daugiau.


Raudonoji aikštė Maskvoje
Raudonoji aikštė Maskvoje
© AnnaIlarionova (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/red-area-moscow-russia-kremlin-5213091/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-10 „To nebuvo net Afganistano kare.“ Tokios žinios nepavyko nuslėpti netgi Putinui (Schema)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 5 d. susitikime su žurnalistais Putinas teigė, kad Ukrainos kariuomenė per mėnesį sumažėja apie 50 000 karių. Jis teigė, kad tik pusė šio skaičiaus yra žuvusieji, t. y., pasak jo, 25 tūkst. žmonių.

Tačiau Karo tyrimų institutas (ISW) su tuo nesutinka ir teigia, kad taip negali būti, nes analitikai nemato jokių tokių didelių nuostolių požymių.

Kartu V. Putinas teigia, kad Ukrainos ir Rusijos karių negrįžtamų nuostolių, t. y. žuvusiųjų skaičiaus, santykis yra penki ir vienas. Tai reiškia, kad jei Putinas pripažįsta 25 tūkst. ukrainiečių karių žūtį, tai žuvusių rusų skaičius, pasak Putino, – 5 tūkst. žmonių.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje profesionalus flokavimo įrenginys. Ribotas kiekis
3587

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Profesionalus įrenginys

Išsamiau

Pagal statistiką, sužeistųjų ir nedarbingų nuostoliu paprastai laikomas skaičius, kuris tris kartus didesnis nei žuvusiųjų, o tai reiškia, kad vadinamieji sanitariniai Rusijos kariuomenės nuostoliai yra 15 tūkst. Vadinas, per mėnesį rusai netenka 20 tūkst. žmonių. Ir tai tik pagal minimalų įvertinimą, kurį pripažįsta Rusijos valdžia. Tikrasis skaičius gali būti daug kartų didesnis.

Priminsime, kad tik oficialiais duomenimis, per 10 baisaus karo Afganistane metų sužeistų ir žuvusių sovietų karių skaičius siekė apie 80 tūkst. žmonių. Taigi kare prieš Ukrainą Rusija per 4 mėnesius praranda tiek pat žmonių, kiek per 10 metų karo Afganistane.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()