OPSEC pamoka. Kadyrovas kaltinamas dėl 21 rusų kario žūties  ()

Ukrainiečiai kartais nutyli geras naujienas, nes turi laikytis OPSEC. Kai kuriems jų priešams tai yra per daug sudėtinga koncepcija.



© Tatarstan.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Ramzan_Kadyrov_in_2024#/media/File:Ramzan_Kadyrov_May_2024.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OPSEC („operations security“) – operacijų saugumas. Taip trumpai apibūdinama būtinybė nutylėti tam tikrą informaciją, kol nepraėjo tam tikras laiko tarpas. Pavyzdžiui, kai ukrainiečiai ima atakuoti kokį nors okupuotą kaimą, apie tai iš pradžių nekalbama, kad rusai nesuprastų, kas vyksta, ir nespėtų atsiųsti papildomų pajėgų. OPSEC yra paprasta ir labai svarbi taisyklė.

Rusai dabar kaltina Čečėnijos vadovą Ramzaną Kadyrovą dėl 21 kario žūties. Kas nutiko?

Vakar Kadyrovas paskelbė, kad čečėnų „Achmat“ įsiveržė į Sumų regiono Ryživkos kaimą ir jį užėmė. Kadyrovas tai skelbė kaip didelę pergalę, nors ukrainiečiai tai iš karto paneigė. Taip, rusai ten įžengė, bet jau ne pirmą kartą ir jokių pozicijų užimti nesugebėjo ir net nebandė. Tai buvo žvalgų žygis, kuris baigėsi kaip daugybė tokių operacijų anksčiau.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 8,20€! Puikūs 6in1 šakotuvai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, orų stotelės, masiškai perkami jump starteriai ir kt. (Video)
2848 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

3) „Xiaomi Redmi AX5400“ - WiFi 6 maršrutizatorius

4) „iMars J01“ - masiškai perkamas jump starteris

5) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

6) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

Išsamiau

Tačiau Kadyrovas apie tai paskelbė taip anksti, kad iš esmės atskleidė savo karių planus ir leido ukrainiečiams pasiruošti. „Apie tai mums papasakojo šaltiniai Generaliniame štabe. Į Ryživką vykstame ne pirmą kartą, mūsų skautai ten eina nuolat. Bet šis idiotas nusprendė pasigirti velniai žino apie ką. Dėl to priešas smogė grupei karių netoli sienos Kursko srityje. Turime 21 žuvusį“, rašo rusai socialiniuose tinkluose. Buvo ir tokių, kurie ragina Kadyrovą patraukti atsakomybėn.

 

Kadyrovas karybą išmano labai prastai ir jau ne pirmą kartą viešai kalba apie čečėnų operacijas ir net karių dislokavimo vietas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(95)
(1)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: