Baltarusija ruošiasi karui: branduolinis ginklas (Video)  (1)

Tai V. Putino įspėjamasis ženklas.


Pratybos Baltarusijoje
Pratybos Baltarusijoje
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=YRyoVjAZjYw&t=5s

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-12 Baltarusija ruošiasi karui: branduolinis ginklas (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija pirmadienį pranešė, kad jos kariuomenė dalyvauja Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu surengtų RF taktinių branduolinių ginklų panaudojimo pratybų antrajame etape, rašo „Reuters“.

Pirmasis pratybų etapas praėjusį mėnesį vyko pietų Rusijoje, kurį branduolinės energetikos analitikai apibūdino kaip V. Putino įspėjamąjį ženklą, siekiant atgrasyti Vakarus nuo aktyvesnio įsitraukimo į karą Ukrainoje.

Baltarusijos gynybos ministras generolas Viktoras Chreninas sakė, kad pratybos yra aktyvi priemonė, skirta „padidinti mūsų pasirengimą naudoti vadinamuosius atsakomuosius ginklus“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Monstriniai „Xiaomi“ maršrutizatoriai, išmanieji vaizdo projektoriai, suktukai, šlifuokliai ir kt. (Video)
1527 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi AX6000“ - WiFi 6, 6000Mbps maršrutizatorius

2) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

4) „Drillpro“ - 20V suktukas, su dviem baterijomis, įkrovikliu

5) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

6) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 2 baterijomis, įkrovikliu

Išsamiau

„Dabar labiau nei bet kada anksčiau esame pasiryžę reaguoti į visas grėsmes mūsų šaliai ir Rusijos bei Baltarusijos sąjungai“, – sakė jis.

Jis nepasakė, kur vyko pratybos ir kokia ginkluotė buvo panaudota. Baltarusija ribojasi su trimis NATO šalimis – Lenkija, Lietuva ir Latvija.

„Mes nesiekiame kurti jokios įtampos regioninio saugumo klausimais. Mes nekeliame reikšmingų karinių grėsmių trečiosioms šalims ar kam nors kitam“, – pridūrė V. Chreninas.

„Esame taiki šalis, niekuo negrasiname ir nesiekiame konfliktų, bet paraką laikysim sausą!

 

V. Putinas ir Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka pernai paskelbė, kad Rusija perduos dalį savo taktinių branduolinių ginklų Baltarusijai. Tai yra kovinės galvutės, skirtos naudoti mūšio lauke, o ne tolimojo nuotolio strateginiai ginklai, naudojami ištisiems priešo miestams sunaikinti.

Kai kurie Vakarų analitikai mano, kad taktiniai branduoliniai ginklai tapo svarbesni Maskvos planuose nuo karo Ukrainoje pradžios, kur jos pajėgos per pirmuosius dvejus metus darė lėtą pažangą. Tokių ginklų panaudojimas teoriškai šokiruotų Vakarus ir nebūtinai sukeltų branduolinį karą, nors eskalavimo rizika būtų didžiulė. Nuo pat pirmosios karo dienos V. Putinas ne kartą perspėjo Vakarus dėl Rusijos branduolinio arsenalo dydžio ir stiprumo.

 

Rusija iš karto nepateikė jokios informacijos apie pratybas su Baltarusija, tačiau Maskva anksčiau paskelbė, kad jos vyks. Remiantis „Reuters“ patvirtinta geografine padėtimi, pirmasis etapas įvyko praėjusį mėnesį Astrachanės regione Rusijos pietuose, jame naudotos raketos „Kinžal“ ir „Iskander“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija praėjusį mėnesį pareiškė tikinti, kad pratybos „atvėsins įkaitusias galvas Vakarų sostinėse“, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas užsiminė apie Europos karių siuntimą į Ukrainą kovoti su Maskva, o Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas Kyjivui suteikė teisę naudoti Londono ginklus atakuoti taikinius Rusijos viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(9)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)