„Ji buvo pagrindinė karinės pagalbos Ukrainai teikėja.“ Galutinis sprendimas gali būti netikėtas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-07-16 14:52
Važiuot pas diktatorius, bandant pavaizduoti visam pasauliui, kad jiems irgi galima spausti ranką ir kažką derėtis yra beprasmiška ir klaidinimas kitų. Čia reikia visą politiką, verslą taip taip statyti, kad diktatūros skurstų, gyventų maksimaliai iš savo resursų.
immortallt 2024-07-16 14:53
Susitarimas su nusikaltėliu, kuris žinai, kad susitarimų nesilaiko Kaip ten beprotybės apibrėžimas dėl darymo tą patį ir laukimo kitokio rezultato?
donatasv 2024-07-16 14:59
Nu tai nesuprantu ko jūs neinat naikint putlerio, kimo? Jie gi priešai? Ko mūsų tėvai, seneliai proseneliai laukė, kad išstot iš ssrs? Gi galėjo iškart ginklu kaip Ukraina viską išspresti.
Benediktas 2024-07-16 15:07
Kažkokie kliedesiai. Prie ko čia force major režimo individulių aukų ar mažos šalies negalėjimas pasipriešint USSR. Ne į temą čia. Vakarai turi visą galia ir įrankius laikyti diktatūras nepavojingomis. Tik reiktų tai pradėti daryti. Verslas turi sugrįžti iš ten. Nėra ko važiuot demokratinio pasaulio lyderiams tartis pas tuos, kurie nesilaiko susitarimų, beprasmiška ir klaidina kitus - neigiamas poveikis tokio vizito. Su diktatūromis reikia saveikauti vykdant protingą politiką su verslu ir ginkluojantis, bei nenusileidžiant niekur. Tada diktatūros neturės resursų stambiem karam.
donatasv 2024-07-16 15:58
Ką turi prieš branduolinius smūgius? Immortal išvardintą tikimybę, kad nesuveiks? Gal numuš su oro gynyba jei bus paruošta tame regione? Fiktyvų vakarų pareiškimą, kad po panaudojimo sunaikins visus putkos branduolinius ginklus? Nieko neturi ir tokio karo nieks nelaimės ir išvadas iš to daryt turim visi. Kimą spaudžia iki maximumo tauta valgyt neturi ko, karo pramonė klesti, branduolines bombas gaminasi, povandeninius laivus ruošiasi gamint ir ką pasiekė prieš tai buvę lyderiai spaudimu? Dar didesnį norą ginkluotis?
Benediktas 2024-07-16 16:09
O kam važiuot derėtis? Kokia prasmė derybų su diktatoriais? Kimas yra bendras Rusijos ir Kinijos pitbulis - augintinis ir globotinis, neturi jis jokio savarankiškumo. Jis gauna visus žaisliukus, ir grasina, kai Kinija ar Rusija pasako 'fas'. O Kinija ir Rusija yra vakarų prisertos - tai zinoma, kad Kimas viską gaus, kai tik reikės. Vakarams reikia verslą išvedinėt iš Kinijos apie Rusiją net nekalbu, daug kas jau išvedė. Kai pinigučių nebus, nebus ir noro užvaldyt pasaulį. Kaip Rusija, kol vakarai neprišėrė, nedavė technologijų, tol Ukrainos nereikėjo.
immortallt 2024-07-16 16:11
Tauta neturi ko valgyti ne dėl to, kad kiti spaudžia. Kim'as savo tautą spaudžia atimdamas iš jų maistą, kad pats labai gerai gyventų ir kariuomenę finansuoti. Buvę lyderiai spaudimu ką pasiekė? Na pirmiausia, daug humanitarinės pagalbos buvo išsiųsta. P. Korėja bendrus fabrikus stato, kur Š. Korėja daug pinigų gauna tai pačiai karinei pramonei. Tik kad būtent, ištiesi komunikacijai ir bendradarbiavimui ranką, o jie po kurio, kiek atsigavę, į tą ranką kanda. Tu sakai reikia iškišti kaklą. Maskoliams būtent tą ir padarė vakarai, iškišo kaklą - susiejo tampriai energetiką, prekybą, verslų ten iškėlė nemažai. Kokia to pasekmė? Įkando. Nepataikė į arteriją, nes žiema buvo šilta. Tai dabar tavo pasiūlymas Kim'ui tiekti vakarų ginklų technologijas, ar kaip? Duoti pinigų maistui ar maisto, ką išmainys į ginklus ar jiems žaliavas, ir tada dėl vaizdo sakyti, va bendradarbiauti pradėjo, koks geras darbas pasiektas. O aukščiausio lygio vadovų vizitai ir susitikimai su nusikaltėliais, teroristais ir diktatoriais tik įtvirtina jų autoritetą ir daro didelę žalą. Benediktas, derybos su diktatoriumi, kuris laikosi savo pažadų yra viena. Kim'as, Putleris jų nesilaiko. Čia didžiausia esmė. Arabų pusiasalis, Azerbaidžanas - irgi diktatotiriai, bet bent jau susitarti gali kažką ir nesielgia priešingai, nei sutarei. Na bent dažniausiai.
donatasv 2024-07-16 16:11
Tai aišku kam derėtis? Kam ieškot kompromiso? Geriau kariaut? Su priešu kurio net pult negali nes nukentės visi? Taikykis su realybe kol realybė nesunaikino tavęs. Baido žaidynės su kimu nepraėjo iš kur žinot, kad praeis su rusija? Kiba pirmas kartas rusas badaus dėl aukštesnio caro išgalvoto tikslo?
Benediktas 2024-07-16 16:13
Kokia prasmė iš derybų, kai viena pusė nesilaikys to, kas sutarta?
donatasv 2024-07-16 16:17
Visi karai užsibaigia derybomis, tai pradėkime derėtis prieš karą nuo to blogiau nebus.
Benediktas 2024-07-16 16:20
Bus blogiau. Nes po derybų karas nesibaigs. Sakau viena pusė nesilaikys derybų. Išnaudos laiką atsigavimui ir vėl puls su savo didesniais resursais Ukrainą.
donatasv 2024-07-16 16:29
Apsidairyk nes tave baubai puola kas antrą dieną. Ne pirmas rusijos karas su kaimynine šalimi, kuris užsibaigė karu su kaimynine šalimi. Užšaldė teritorijas ir stovi iki šių dienų. Kodėl dabar bus kitaip? Nes taip pasakė Ukraina? Putka iš baimės, kad nepultų gint perdaug vakarai pagrasino branduoliniu ginklu? Mes ką negalim pasiruošt? Atremt nuo pirmo cm? Nesunaikinsi nei putkos nei kimo kol pas juos branduolinės bombos. Tokia realybė ir ką dabar? Ukraina nesugebėjo įvertint savo galimybių tai puolam visi susinaikint? Suvesim sankcijas ir rusas dvės badu? Kaip kimas?
Benediktas 2024-07-16 16:34
Vietoj derybų reikia aprūpint Ukrainą geresnaiis ginklais ir leist toliau smūgiuot vakarų ginklais. Bei reikia gaudyt juodą rinką toliau, uždarant spragas. Nes jei Ukraina eis į derybas, tai jai bus kaput paskui. Vakrams reikia po truputį artinti branduolinių ginklų nešėjas ir kitas rimtas raketas arčiau Rusijos, kad Putinui nekiltų minčių.
immortallt 2024-07-16 16:43
Tikrai baubas tie maskoliai, tikrai nepuldinėja jie šalių. Nuo sovietų žlugimo, pirma šalis kurios teritorijos dalį aneksavo. Ir Ukrainą čia netikėtai užpuolė, tai kadangi netikėtai, reikia pamokyti maskolius ir atiduoti dalį užgrobtų teritorijų, vat bus pamoka! Maskoliai nesilaikė susitarimo dėl Ukrainos teritorinio vientisumo, nesilikė komercinių sutarčių, nesilaiko diplomatinių sutarčių, nesilaiko tarptautinių sutarčių dėl kai kurių karinių praktikų netaikymo, nesilaiko sutarčių dėl žmogaus teisių užtikrinimo, nu bet vat dabar susitarsi derybose, ir vat šį 916-ajį kartą per šį dešimtmetį susitarimo tai jau pradės laikytis! Donatasv, gal gali paskolinti 20€, grąžinsiu? Iškart perspsiu, rytoj paprašysiu dar. Kiek metų duotum taip kasdien pinigus, kol suprastum, kad net nesiruošiu grąžinti? Atrodo, kad ne vienų metų reikėtų tau susiprasti.
donatasv 2024-07-16 16:48
Labiau gaudyt nei š. Korėjos kontrabandą? Prieš diktatūras šitas fintas neveikia. Arčiau ar toliau tie branduoliniai ginklai bus nelabai turi esmės. Diktatoriai, mafijozai ar kaip juos pavadinsi stipresnių už save nepuola. Putkos stūmimas į kampą ir ignoravimas prasidėjo nuo obamos ir žiūrėk kur mes dabar. Kol lyderiai sugebėjo diskutuot ir derėtis tol karų nereikė. Atėjo lyderiai kurie nemato kitos išeities tik ignoruot prašom. Nori kardinalių pokyčių kaip Ukraina lauk geresnių laikų kaip ir mes laukėm ir tylėjom, ir kentėjom. Nes nenorėjom būt sunaikinti. O tu kartu su Ukraina gali gyvent rožine svajone, kad ateis vakarai ir padarys stebuklą. Jau matom kaip daro.
Benediktas 2024-07-16 17:30
Aš nenoriu, kad NATO atsirastų sunkiai apginamų vietų, tuo atveju jei Ukraina bus okupuota. Nenoriu, kad reikėtų pačiam NATO kariauti. Todėl geriau nuimti suvaržymus Ukrainai ir didinti ginklų tiekimą. Derybos karo vis tiek neužbaigs, tik pablogins Ukrainos/Rusijos jėgų santykį. Kas padidins tikimybę Ukrainai būti okupuotai po derybų.
donatasv 2024-07-16 18:51
O gal kaip tik pagerins? Ruskelis maksimumą ką gali gamina ir nepadaro nieko rimto. Užsigamins daugiau tipo padarys daugiau nei galėjo padaryt 2022? Plos rankom jei aplamai tiek pasigamins kiek turėjo. Kitas reikalas Ukraina. Vakarai investuoja į Ukrainą, stato gamyklas, patys investuoja į technologija ir galų gale sugeba pagaminti. Tai viskas ko reikia pinigų iš vakarų ir laiko, jei panorės pasidarys tokia šalis kaip pietų korėja. Tereiks nustot vogt ir dirbt normaliai. Karas labai dažnai tokias problemas išsprendžia.
Benediktas 2024-07-16 19:03
Nieks neinvestuos į Ukrainą, kol ji nebus NATO. Todėl niekas nenorės gyventi Ukrainoje, kol ji nebus NATO. Jei bus pauzė - parama Ukrainai sumažės stipriai, nes juk 'viskas, karas baigtas.' O Ukrainos ekonomika sugriauta. Už Ukrainą kovoti gali tik Ukrainiečiai, jei Zelenskis atidarys sienas po 'paliaubų' tai pusė Ukrainiečių vyrų pabėgs nuo tokios valdžios. Tada Rusija daug lengviau okupuos Ukrainą, ir dalis NATO teritorijų taps labai sunkiai apginamos, smarkiai padidės tikimybė, kad kariauti reikės pačiai NATO. Kam mums tai?
donatasv 2024-07-16 19:34
Sunkiau nei Ukrainos apginamos? Net tuo momentu kai nato įvertino grėsmes ir auginasi raumenį, kol ruskelis ubagų sajungoje augina ubago lazdą? Nelogiškai kalbi visi faktai rodo priešingai. Ukraina apsigynė, vakarams padėt pinigais nebėda. Sienų atidaryt nebūtina, augint savo pramonę laisvai gali. Net per karą žmonės veržiasi iš vakarų namo, o po karo visi bėgs? Kliedesių pilnas. Žmonės gina savo namus, kad susikurtų galimybę pabėgt į vakarus?
Benediktas 2024-07-16 19:39
Jei Ukraina bus okupuota, tai taip, kai kurios NATO teritorijos bus daug sunkiau apginamos nei dabar Ukraina. NATO labai silpnai augina raumenį per tris metus. Jei ne karo metu bus uždarytos sienos - tai bus Maidanas. Kas tau veršis į šalį, kuri neturi saugumo garantijų ir didelė tikimybė, kad vėl bus karas ir būsi paimtas į kariuomenę. Žmonės nori ginti savo namus, kai valdžia ir kariuomenės vadas adekvatūs, bei yra pakankamas paruošimas bei ginklų. Ginklų visada yra 5x mažiau nei turi rusai. Paruošimas prastas. Niekas praktiškai nenori kariaut. Net tie 4% kurie turi tam polinkį, ir tų pusė tokiomis salygomis netrokšta.