„Ji buvo pagrindinė karinės pagalbos Ukrainai teikėja.“ Galutinis sprendimas gali būti netikėtas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-07-17 13:24
Palikim vakarus ramybėje ir jų laivus Baltijos jūroje. Vakarai nekariauja. Kariauja Ukraina su Rusija Ukrainoje. Sakau, kad paliaubu metu Ukraina nesukaups žmonių ir ginklų kitam Rusijos puolimui. Tuo tarpu Rusija darys viską, kad utelktu kuo didesne galia. Tankai ir taip jau praranda aktualuma. Rusai irgi tobuleja. Tanku rusai gaus i kitur, jei savu pritruks gaus is kitur.
donatasv 2024-07-17 13:26
Net ir tokiu atveju 200milijardų kuriuos svajoja skirt putkistanas prieš 1.5 trilijono skiremų vakarų šalių. Čia mes gintis ruošiamės ar pult? Putkai tai 10% bvp vakarams bus vidurkis 2%? Tai kokius briedus čia pilstai?
Benediktas 2024-07-17 13:31
pamirskit tuos NATO 1.5 trilijono - ju Ukraina negaus, čia NATO pinigai, o ne Ukrainos. Ukraina gauna trupinukus. Ir visai bebeik negaus per paliaubas.
immortallt 2024-07-17 13:33
O prie ko tos paliaubos ir reali karinė grėsmė NATO? Kad Ukraina paliaubų metu ruošis ne mažiau, nei maskoliai, tai yra faktas. Ukrainoje jau dabar daugiau karinių gamyklų kyla, nei pas maskolius ant popieriaus statoma. Gaus iš kitur tankų Antrinių sankcijų nebijos nebent Š. Korėja. Tai dar senesni eksponatai, nei maskolių. Dar ir atsivežti reikia. Ir susimokėti kaip už naujus modernius, nes niekas kitas neparduoda. Maskolių karas antrus metus vyksta iš rezervų. Dauguma sektorių čiuožia žemyn, darbingos visuomenės dalis mažėja rekordiškai sparčiai pasaulyje ne tik dėl to, kad žūva/sužalojami genocido vykdyme, bet ir tiesiog pabėga iš šalies. Infrastruktūra byra, nes detalių negauna, o patys pasigaminti nesugeba. Dar padeda ukrainiečiai. Tokiais tempais po 5 metų turės dyzelį ieškot iš ko pirkti. Ir dar sugalvoti, kuo mokėti. Ir dar kartą, prie ko tos paliaubos ir kaip maskoliai po 5 metų pakraus malkų ne tik Ukrainai, bet ir NATO? NATO parama Ukrainai ėjo ir po Krymo ir Donbaso užpuolimo. Tik ne tokia intensyvi. Dabar situacija pasikeitusi. Eitų parama. Galbūt kitokia, bet eitų.
Benediktas 2024-07-17 13:38
Aš kalbu apie realią karinę grėsmę NATO, jei Ukraina gauna paliaubas antram roundui ir tampa nepasiruosus ir buna okupuojama rusų. Tada sunkiai apginamos NATO vietos tampa dar sunkiau apginamos. Jei Rusijai duodam paliaubas - tai jai nuo toi irgi geriau, tik ji tam gali skirti daugiau resursu, nei gali skirti Ukraina, o vakarai tiek neduos per paliaubas ir zmones isvaziuos is Ukrainos, nes atsidarys sienos.
donatasv 2024-07-17 13:56
Nieko čia realaus nematau. Tu kalbi apie Ukrainą tik smunkačią, o maskolius tik kylančius kas realiai turėtų būt atvirkščiai. Parodyk nors vieną šalį kuri susimetė su vakarais, neišdavė jų, ėjo kaip partneriai ir nusmuko. Kuri šalis išdavusi vakarų pasitikėjimą kyla kaip ant mielių? Kinas ir tas sėdi bačkoje sudarinėja ubagų sajungas ir bando kažką vaizduot kartu su rusu.
Benediktas 2024-07-17 14:04
Ukraina laikosi tik su vakaru dotacijų pagalba, kad nepralaimetu karo. Jei bus paliaubos, pagalba sumažes kartais. Rusija ruosis karui kaip dabar ruosiasi, o Ukrainai resursai naujam karui - sumažės (žmonių, pinigų, ginklų tiksliau Rusija juos kaups greiciau, nei Ukraina. Ukrainos tai suletes del paliaubu ir dotaciju sumazejimo). Iš kur bus kylanti Ukraina su prezidentu ir komanda kurie nieko nenusimano apie ekonomiką, su sugriautomis gamyklomis, be investiciju, nes niekas nenivestuos į šalį, kuri vėl gali greitai kariauti. Zelenskis isgelbejo šalį reikiamu momentu, bet ir sužlugdys ją su savo reitingų paieškomis ir neprotingų, o parankių žmonių skyrimais. Vilčių bųtų, jei sakykim būtų paliaubos ir žmonės prezidentu išrinktų Zalužną ir jis suformuotų proukrainietišką vyriausybę ir imtųsį reformų ir vakarai patikėtų Ukraina. Bet jei vėl nubalsuos už Zelenskį, tai Ukrianai kaput. Gaus trupinikų iš vakarų ir antram kare bus labai blogai.
donatasv 2024-07-17 14:39
Ekonomika ne tik nuo prezidento priklauso. Tam yra rada ministerijos ir visos krūvos specialistų. Tavo pasakyme yra tik viena tiesa putkai galima duot tik kamerą su grotomis, o ne dalį Ukrainos. Taip būtų teisingiausia ir geriausia žuliko ir nukentėjusio atžvilgiu. Tik šiuo atveju vakarai iki tiek konflikto eskaluot nepasirengę ir tam yra rimtų priežasčių. Po karo rinkimų negalės būt?
Benediktas 2024-07-17 14:51
Ekonomika ne tik nuo prezidento priklauso, priklauso ir nuo jo komandos. Jei prezidentas turetu kitokia komanda, kuri reformuoja Ukrainą - nieko nesakyciau and Zelenskio. Jo partija Radoje uzima daug vietu. Daber mes matome kad Prezidentas vaikosi reitingu, skiria sau parankius zmones. Karo eiga priklauso nuo Zelenskio ir jo paskiriamu kariuomenes vadu didele dalimi. Vakarai viską mato. Apskritai karo metu prezidentas turi daugiau galiu, nei prezidentas taikos metu. Sakau, jei jau bus tos nelemtos paliaubos, tai nors ne Zelenski vel issirinktų, o Zalužną jei jis kadidatuos, jis tikrai savo salies patriotas ir tikiu rinks ne prankius zmones, o specialistus. Ir tokiai valdziai - vakarai duos daugiau pagalbos. O jei sparciais darys reformas tai ir i NATO greiciau priims.
immortallt 2024-07-17 14:53
Ukrainai parama eina ir atstatymui nuolat. Sudarius paliauboms, eis iš 300 mlrd. maskolių konfiskuotų pinigų atstatymui Ukrainos. Atsatymas apims ir sienų apsaugą. Statybos ne tik amunicijos, jau dabar vyksta Ukrainoje. Taip kad ne, parama nemažės. Keisis paramos formatas, kai nebereikės strimgalviais visko bet kaip, kaip tik bus geriau pasiruošta. Tuo tarpu ką prigamins maskoliai? 1950-ųjų tankus užves. Pasigamins 40 naikintuvų per 5 metus. Užsipirks sunkvežimių iš Kinojos 300 tūkst., nes patys nebepasigamina. Tik tuo tarpu, iš ko jie už viską mokės? Dujų ir naftos pardavimai kiekiais neatsitatys, net ir goliau smuks. Naftos kainas per ateinančius 5 metus reikšmingai pradės spausti lengvojo kelių transporto elektrifikacija. Tu pieši situaciją, kai Ukrainoje viskas eina stipriai blogyn, o maskoliai visiškai pasikeičia, alkoholikai vos sugebantys skaityti tampa inžinieriais, ir tai ką vakarai kūrė 50 metų technologijas, maskoliai per 5 metus ne tik sukuria, bet ir masinę gamybą paleidžia. Čia turint omeny, kad per 70 metų net kopijų normalių pasenusių technologijų nesugebėjo padaryti. Ne, kinai labdaros jiems nedalins. Jei ką ir duos, tai ne už brangiai, o ne už ačiū. Ir vis tiek nesugebės pasinaudoti, nes tai prasigėrusių tinginių tauta likusi. Tautos ir šalys taip nesikeičia, ir dar nėįvykus visiškam valstybės valdymo aparato pasikeitimui. Net jei Ukraina dar po 2 metų karo kaip dabar vyksta griūva ir maskoliai paima Ukrainą, tai jie jos nesugebės išlaikyti, nes bus praradę +- visą techniką, bus praradę ~20% darbo jėgos. Galės lygiuotis su kokia Ghana.
Benediktas 2024-07-17 15:36
Aš matau, kad su Zelenskiu viskas eina link paliaubų, nes su Zelenskio organizacija Ukraina karo neistems, ir su tokia vakaru pagalba, nes Zelenskis valdzioje. Ukrainai teks susitaikyt su teritoriju praradimu. Vakarai kaip matau jau susitaike, kad Rusija sugriove su savo jega nusistovejusias sienas ir taisykles. Dabar daug kas priklausys, kiek proto tures ukrainieciai per rinkimus po paliaubu. Jei skaitys, kad vel reikia Zelenskio, tai Amen.
donatasv 2024-07-17 16:23
Šitam video yra daug teisybės. Blogis, gėris, kova, kada tai mūsų kova, o kada ne mūsų. Bet čia į viską žiūrima per išlikimo prizmę. Viską ką pasiekėm tik dėl kovos. Bet kažkodėl ignoruoja 70/80 metų taikos ir kokiu principu ta taika buvo pasiekta, ir kur ji nutrūko, ir dėl ko ji nutrūko. Ignoruojama tai, kad dar tik neseniai Ukraina save laikė rytų šalimi, kuri konflikto atžvilgiu pastatė vakarus vadinkim taip į nelabai patogią situaciją. Kitais žodžiais tarent mes norim būti vakarų šalimi su rytų šalies niuansais. Galų gale vakrai nepasidavė, matė kovą, davė ginklų. Ukrainos neatiduoda taip kaip tu benediktai dėstai. Realiai 1 ir 2 pasauliniai karai galėjo testis ilgai, dabartinės realijos 10min ir nėra laimėtojo. Tą supranta tiek rytai tiek ir vakarai ir su tuo reiks išmokt gyventi, prie to prisitaikyti turėsime visi. Nugriausim putką ryt bus kitas caras kurį reikės griaut ir nauja armija. Šita kova ne pirma, o laisvai gali būti paskutinė tiek rytam tiek ir vakarams. Ne viskas einasi pagal putkos norus, ne viskas pagal Ukrainos ar vakarų ir tai yra labai gerai. Nes tik neužlipę vieni kitiems ant galvos išmoksim ieškot kompromiso.
Benediktas 2024-07-17 17:17
Aš matau, kad vakarams pilvo vertybės yra svarbiausia ir eina link to, kad negalės jų apsaugot jėga, nes nusileidinės po truputį. O ką gero žmonijai neša Rusija? Įsivaizduokim hipotetinę situaciją, kad Rusija nugalėjo visas valstybes pasaulyje ir dabar ji valdo visur. Kaip tada visi gyventų? Gal ji kažką gero atneštų? Nebūtinai vien tik blogo? Jei kas turit idėjų, parašykit, kokias įdėjas žmonijai nori perduoti Rusija, kurios būtų naudingos kitiems.
donatasv 2024-07-17 18:25
Ne tame esmė ką neša vakarai, ką rytai ir kiek kuri civiliazija ištempė. Problema yra tame, kad vos tik pradeda pliektis didžiosios galybės nesvarbu kas laimi blogis ar gėris Lietuva kaip valstybė išnyksta nuo žemėlapio paviršiaus. Tai vokiečiai ima, tai rusai drasko, tai lenkai bando užvaldyt. Mums kaip mažai valstybiai tikslas turi būt išvengti karo nes mes atsidursim mėsmalės centre. Nėra taip, kad nepasipriešino rusijai, nėrai taip kad nugalėjo rusiją, nėra laimėjusios galybės ir nėra jėgos kuri gebėtų/norėtų jėga įvest savo valią. Toks scenarijus gali tęstis labai ilgai bet čia blogai Ukrainai. Kuo ji ilgiau tes tuo geriau mums bet moralės atžvilgiu žiauru... Mano požiūriu ruskiui jau duota susiprast ko vertą orkų armija ir nafik žudyt Ukrainiečius.
Benediktas 2024-07-17 18:49
1. Kodel mes kalbame tik Lietuvos ar Ukrainos kontekste. Pakilkime virš Žemės gaublio. Ką Rusija duoda pasauliui, visiems pasaulio žmonėms? Kokias žmogiškasias kokybes, įdėjas, kurios pasitarnautų visiems platina? 2. NATO geriau kol Ukraina pliekiasi, bet ir Ukrainai geriau, nes jei juos ukupuos ir ukrainiečiai sudės ginklus - tai mažiau jų nežus. Plius jie bus pažeminti, kaip tauta, nes jie yra kitokie nei rusai. Ir bus pirmiausia naudojami ant mėsos kituose Rusijos karuose. Ilgesnėje perspektyvoje ukrainiečiai bus pažeminti ir dar daugiau žus. Jiems niekaip nėra naudinga buti okupuotiems. Taip, tai gali atsitikti, bet jiems tai nenaudinga. Jiems reikia rinktis iš dviejų blogybių. Na dabar iš trijų - paliaubos. Bet jei vėl suklys su valdžia, tai kariaus vėl ir bus okupuoti. Todėl vos ne geriausia. Palikti Rusijai kažkokias žemes, bet kad iškart priimtų į NATO. Nes vakarai pasiduoda dėl teritorijų, nėra principingi, o Ukriana neturi jėgų viena atsikovoti su tokia vakarų pagalba. Bet jei priimtų kaip NATO iš karto - išliktų kaip tauta ir galėtų gyventi, kaip nori patys, o ne pagal Rusijos standartus.
donatasv 2024-07-17 19:52
Obama po išrinkimo JAV prasidentu pradėjo bendraut su putka. Viską ką jis sugebėjo pasakyt, kad putka yra banditas ir visa jo rusija yra šūdo krūva. Tarptautinėje arenoje pradėjo putkos izoliaciją nes nu nieks nenori turėt reikalų su šūdo krūva. Visi tai suprantama, visi sėdėjome karo pradžioje ir laukėm kada gi rusai supras, koki šūdą neša putka ir ką? Tuos kelis kurie supranta susodino, kas dar galėtų priešintis išgasdino ir visi gyvena, ir maudosi šūde toliau. Didelė dauguma patenkinti tuo kokį šūdą neša rusija pasauliui. Moralas viso šito yra tas, kad tas šūdas yra ir jis niekur nedings. Jei mes bandysime tą šūda ignoruoti, izoliuoti tikėdamiesi, kad susitvarkys tai tas šūdas bandys išsiveršt per kraštus jėga ką ir turim dabar, ir kuo daugiau spausi tuo daugiau veršis. Būdų kaip nugalėt branduolinę valstybę jėga dar nieks neišrado. Belieka vienas kelias kažkokiu būdu kontroliuot visą tą rusiško š plitimą, kad tai netaptų lavina. Dėl to ir sakau karas čia ne sprendimas. Sudrožėm armiją valio toliau eit kalbėtis. Smirda? Taip bet tegu jie smirda savo rusijoje. Neleist kaip merkel praturtėt bet uždusint mes kolkas nepajėgūs.
Benediktas 2024-07-17 20:04
Iš atsakymo supratau, kad tau Rusija neša tik š pasauliui. Negi nieko visai nėra gero? Jei visas pasaulis persiimtų Rusija, tai pasaulis pablogėtų? Ką Merkel mokėjo padaryt?
donatasv 2024-07-17 22:08
Visi labai gerai prisimename lyderius, kurie savo iškalba, drąsa ar dar kažkokiomis savybėmis įkvėpė tautą kovoti. Bet ar prisimeni lyderį kuris sugebėjo išlaikyt taiką? Merkel planas buvo išlaikyt taiką per pilvą ir totaliai pasikliovė savo planu kuo daugiau į pilvą tuo sunkiau bus atsisakyti to pilvo. Putka parodė šito plano silpnas vietas. Vokiečiai manau jas suprato, atsiprašė bet tikiuosi nemes šito kelio, o ištaisys silpnas vietas.
Benediktas 2024-07-17 22:56
Ką turi omenyje, kai sakai, kad vokiečiai tikies nemes šito kelio (Merkel kelio?) ir ištaisys klaidas? Kaip galėtų atrodyti klaidų ištaisymas? Ir kada galėtų pradėti jas ištaisinėti?
donatasv 2024-07-18 10:02
Aš visada palaikysiu tuos kurie židžiu ne ginklu bandys sprest konfliktus. Jei jau kliedi kaip putka ir kalbėt beprasmiška nu tai ką padarysi. Bendras biznis suriša šalis ir visiškai izoliuot kaip tu rėki Rusiją yra blogai. Kol kariauja ir kliedi nasamones viskas tvarkoje bet ateityje niekur nedingsi be komunikacijos ir bandant atskirti nuo pasaulio sulauksim tik dar daugiau agresijos. Vienu ar kitu būdu turėsim eit į ryšį ir atšildyt santykius. Tik tikiuosi įvertins ir nekartos merkel padarytų klaidų. Kalbu su putka ir negirdžiu ką sako. Neleis įsigalėt monopolijai, prireikus gebės pasiūst ant trijų raidžių ir turės ginkluotės reikalui esant apsigint, o ne viską nurašys ant geros valios. Įpaišyt kaimynystėja dar vieną šiaurės korėją ir tikėtis, kad jie susipras ir ims draugaut galų gale yra ne kokia idėja.