Globalinio atšilimo pasekmė. Šveicarijos Alpėse baisus radinys (Foto)  (3)

Dėl globalinio atšilimo tirpstantys ledynai atskleidžia prieš dešimtmečius mirusių turistų palaikus. Neseniai Šveicarijos Alpėse buvo aptiktas dar vienas toks baisus radinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš 37 metus dingusio vokiečių alpinisto palaikai Theodul ledyne netoli garsiojo Materhorno kalno buvo rasti liepos 12 d. Netoliese taip pat buvo keletas laipiojimo įrangos elementų.

„DNR analizė leido identifikuoti alpinistą, kuris dingo 1986 m. Tų metų rugsėjį dingo vokiečių alpinistas, kuriam tuo metu buvo 38 metai. Ledynų tirpimas vis labiau atskleidžia alpinistų kūnus, kurių dingimas buvo užfiksuotas prieš dešimtmečius“, – pranešė vietos policija.

Daugiau informacijos nei apie vokiečių alpinisto tapatybę, nei apie jo mirties aplinkybes policija nepateikė. Pareigūnai paskelbė tik nuotrauką, kurioje matyti iš sniego kyšantys vieniši žygio batai su raudonais raišteliais, taip pat prieš daugelį metų dingusiajam priklausiusi žygio įranga.

Ledynų specialistė Lindsey Nicholson iš Insbruko universiteto Austrijoje CNN sakė, kad dėl klimato kaitos tirpstantys ledynai dažnai parodo seniai pasiklydusių alpinistų kūnus.

 

„Ledynams tirpstant, pasimato viskas, kas juose buvo palaidota, įskaitant žmones. Visi ledynai tirpsta ir labai greitai traukiasi Europos Alpėse“, – sakė Nicholson.

 

Pastebima, kad 2022 metais ledynų tirpimas buvo toks stiprus, jog įvairiose Alpių vietose buvo rasti keli kūnai ir net lėktuvo nuolaužos – visi dingo prieš kelis dešimtmečius. O 2015 metais toje pačioje vietoje prie Materhorno buvo aptikti dviejų japonų alpinistų, kurie dingo per sniego audrą 1970 metais, palaikai. Jų tapatybė buvo patvirtinta atlikus jų giminaičių DNR analizę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(6)
(11)

Komentarai (3)