Pirmieji Europoje ir pasaulyje. Čekų kompanija gyvūnų maiste naudos laboratorijoje užaugintą mėsą  ()

Čekų startuolis „Bene Meat Technologies“ pirmoji Europos Sąjungoje įregistravo laboratorijoje užaugintą mėsą, skirtą naudoti gyvūnų augintinių ėdalui ir planuoja kitais metais padidinti gamybą iki kelių tonų per dieną, rašo naujienų agentūra „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiandien tapome pirmąja bendrove pasaulyje, turinčia oficialų leidimą gaminti ir parduoti augintą mėsą katėms ir šunims“, – agentūrai „Reuters“ sakė generalinis direktorius Romanas Křížas.

Bendrovė teigė, kad produktas buvo įregistruotas Europos pašarinių žaliavų registre.

„Bene Meat“ sąnaudos leistų galutinius produktus pardavinėti maždaug už rinkoje esančių aukščiausios kokybės gyvūnų augintinių ėdalo produktų kainą, nurodė bendrovės vadovas.

„Šiuo metu mes gaminame [kelis] kilogramus per dieną. Tikimės, kad per kitus metus pasieksime nuo šimtų kilogramų iki vienos tonos kasdien“, – „Reuters“ sakė R.Křížas.

2020 m. įsteigtoje ir Čekijos medicinos prietaisų gamintojui „BTL group“ priklausančioje startuolių įmonėje dirba daugiau kaip 80 tyrėjų ir kūrėjų, o į plėtrą investuota „daug milijonų“ eurų. Įmonė tikisi jau kitais metais tapti finansiškai nepriklausoma, sakė R.Křížas.

 

Laboratorijoje užauginta mėsa skirta žmonių maistui taip pat išlieka vienu iš kompanijos tikslų, sakė R.Křížas.

„Bene meat“, kaip ir kitos sektoriaus įmonės, naudoja gyvų gyvūnų ląsteles, kurios auga bioreaktoriumi vadinamame inde ir yra maitinamos maistinėmis medžiagomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: