„Toksika“ įdiegė naujas dūmų valymo technologijas pavojingųjų atliekų deginimo jėgainėje  ()

Pavojingų atliekų tvarkymo bendrovė „Toksika“ šių metų lapkričio 3-23 d. atliko planinius deginimo jėgainės remonto darbus. Po paskutiniojo jėgainės planinio stabdymo profilaktiniams remonto darbams 2022 metais, jėgainė be sustojimo sklandžiai veikė rekordiškai ilgiausią laikotarpį – net 392 dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai leido vien per 2023 metus pavojingųjų atliekų deginimo jėgainėje saugiai sudeginti 10 023,5 tonų pavojingųjų atliekų, o nuo paskutiniojo jėgainės planinio sustojimo – net 12 776 tonas atliekų.

„Šiais metais licencijuoti savo srities specialistai iš Lietuvos ir užsienio jėgainėje vykdė įvairius profilaktinio remonto darbus. Įmonės darbuotojų pastangos padėjo remonto darbus atlikti per ypatingai trumpą laiką. Be to, jėgainės remonto metu buvo įdiegta keletas naujų pažangių technologijų, kurios leis dirbti dar saugiau ir patikimiau“, - sakė „Toksikos“ generalinis direktorius Arūnas Dirvinskas.

Pasak jo, įmonės specialistai nuolat domisi pasaulinėmis tendencijomis saugaus atliekų tvarkymo srityje, tad siekiant dar didesnės išmetimų į aplinką kontrolės deginimo jėgainėje, be esamų rankovinių filtrų, buvo nuspręsta papildomai sumontuoti 338 katalizines „rankoves“. Pasaulyje žinomas šių „rankovių" gamintojas „Topsoe“ teigia, kad ši naujovė „sugaudo“ iki 99% dioksinų ir furanų išmetimų, taip pat daug efektyviau išvalo amoniaką ir azoto oksidą dūmuose.

Nors deginimo jėgainė dirba su didele atsarga ir fiksuojami išmetimai yra daug mažesni už leistiną normą, ši įdiegta naujovė ir ilgalaikė investicija leis įmonei dar griežčiau laikytis aplinkosauginių reikalavimų, papildomai sukontroliuoti ir minimizuoti emisijas išmetamuose dūmuose.

 

„Mūsų deginimo jėgainėje pavojingosios atliekos deginamos saugiai, į aplinką išmetamų teršalų kiekiai siekia 60 proc. Iki leistinos ribos, o jėgainė dirba su dideliu rezervu. Tai patvirtina Aplinkos apsaugos departamento rudenį atlikti neplaniniai patikrinimai, kurie parodė, kad užfiksuota dioksinų ir furanų faktinė vertė beveik 10 kartų mažesnė už leidžiamą normą. Tad po atliktų remonto darbų ir toliau sėkmingai vykdysime savo veiklą, išlikdami draugiška ir aplinką tausojančia įmone, saugiai tvarkančia pavojingas atliekas“, - teigė A. Dirvinskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()