Ekspertai: Arkanzase ir Švedijoje paukščiai žuvo nuo smūginių traumų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2011-01-09 12:26
Rodo, kad ant radaro matėsi tie "paukščiai" skrendantys >0,5 km aukšty, bet išvadą daro, kad išdvėsė nuo atsitrenkimo į medžius ir kt. kliūtis. Tikriausiai ten 500 metrų aukščio medžiai auga.
Goblinas 2011-01-09 12:33
wow, nu liūdnas vaizdelis tavo komentarus skaitant susidaro. juokinga, kai pradedi iš savęs auką daryt ir bandyt žmogų įžeist, kai žinai, jog intelektualiai savo nuomonės apginti nebegali. kiek kartų tu esi matęs migruojančių gandrų pulką ir kiek kartų juos esi baidęs ir stebėjęs rezultatus? ar tau du gandrai jau būrys? būrys nėra mirtinas pavojus, atvirkščiai tai yra savisaugos elementas individui, bet kai susidaro didelis tankis gyvūnų, jiems koordinuotis tampa sunkiau netikėtose situacijose. toks pat pavyzdys galimas ir pažiūrėjus žmonių minias ir kaip panikos metu jie vienas kitams per galvas lipa.
Goblinas 2011-01-09 12:39
nu tai kas, kad matė juos SKRENDANT tokiame aukštyje. tu turbūt suvoki, jog paukščiui praradus orientacija jis neskrenda tiesia linija pastoviam aukštyje iki kol susidurs su kokiu nors objektu? o kas dėl foto tai yra normalu devėt apsauginius kostiumus, nes visada yra tikimybė, jog gali būti kokia nors ligos forma. bet tai yra ATSARGOS priemonė ir nereikia kaip darželinukui šaukt pradėt jog čia paukščius nuodyt pradėjo. kaip sąmokslininkų teorijų veikėjų smegenys iškart išvadas pradeda daryt, tik numesk kokią nuotrupą iškart teorijos pasipila, nesvarbu, kad faktų nėra, tam juk fantazija skirta.
rwc 2011-01-09 12:42
būti išsisklaidę šimtų kilometrų plote (juk ne visi ir žuvo - taigi, tikėtina, jog lavonų "tankis" turėtų atitikti normalųjį skirstinį keleto parų ar net savaičių kelyje). Kol kas visi pateikti faktai rodo, kad buvo vienkartinis stiprus mechaninis poveikis, arba keletas impulsų nedideliu laiko tarpu. Beje, turiu dar vieną versiją - šviesos tarša. Ar negali būti, kad kalėdinis miesto apšvietimas paukščiams panašus į žvaigždes ir taip jie praranda orientaciją? Gal įprasta kalnuotai vietovei horizonto linija paukščiams pasirodė žemiau nei įprasta ir jie pradėjo trankytis į pastatus ar panašiai? Tarp kitko, buivolai ganėtinai dažnai sutrypia suklupusius gentainius.
Arns 2011-01-09 13:04
rwc, tai ko gini net tau neįtikimą fejerverko versiją? Aš tikrai nesu iš tos stovyklos kuri kalba apie apokalipsę ar kariškių kokius bandymus keisti orus ar dar ką. Aš tik sakau kad man fejerverkai itin neįtikima versija. Dabar apie užnuodytus ežerus ar šiaip plotus. O kas jeigu ne iš karto nuo to nuodo mirštama? Visko būna, ar paneigsi tą? Sakau kad čia viena iš realių versijų kurią reiktu patvirtinti arba paneigti. Taip pat ir kokios ligos, juk negi galvoji jog paukščių gripas tik prieš kelis metus atsirado pietryčių azijoje naminėse vištose? Sumušimai ir traumos. Iš didelio aukščio krentant jos irgi atsiranda. Nors paukštis mažas gyvūnas ir jis greit atvėsta, greit kraujas užkreša, bet tai nenutinka sekundės bėgyje. Buivolai retai užtrypia savo gentainius, beveik visi užtrypti persikeliant per upes stačiais šlaitais. Tačiau ir tada, iš tūkstantinės bandos tik 5-6 tokie nelaimėliai atsiranda. O ne koks pusšimtis. O tavo versija su šviesomis nelabai įtikima, nes jei būtu didelis miestas, aukšti pastatai, tada taip. Video matome kad ten kaimas, dviejų, maksimum trijų aukštų pastatai.
Skeleton 2011-01-09 13:25
Keistas tamstos mąstymas. Su apsauginiais kostiumais renka todėl, kad rinkimo momentu nebuvo žinoma mirties priežastis. Sakykim jeigu paukščiai būtų mirę nuo kokios epidemijos ir darbuotojai būtų užsikrėtę, tai prisiteistų iš darbdavio milijonus. Better safe than sorry (amerikiečių patarlė )
rwc 2011-01-09 13:34
, neginu fejerverko versijos - tik manau, kad ji (net ir nebūdama realistiška) mažiau prieštarauja paviešintiems faktams ir anksčiau užregistruotiems masinių žūčių atvejams nei ligos ar apsinuodijimai. Ligos turi inkubacinius laikotarpius. Sergantieji nedvesia "vienu ypu". Ligoti paukščiai išsekę nekrenta iš didelių aukščių (skrenda žemai). Turėtų būti daugiau rasta ne lavonėlių, o nebepaskrendančių gyvų paukščių. Tyrimai turėtų parodyti daugiau bendrų simptomų nei kad tik traumos. Paukščių masė ir aerodinamika neleidžia jiems laisvu kritimu taip trenktis į žemę, kad užsimuštų... Privardint galima daug. Nebūdamas nei ornitologas, nei pataloganatomas, negaliu naglai atmesti ligos arba apsinuodijimo - jei bus tokios kvalifikuotos išvados, jas ir priimsiu. Tiesiog tokią versiją laikau mažai tikėtina - kaip ir fejerverkus. Kol kas man realiausiai atrodo, kad didelis būrys pakankamai sveikų paukščių lėkdamas dideliu greičiu į kažką trenkėsi. Kodėl - bandau spėlioti: gal lėkė per mažame aukštyje, gal tie paukšteliai niekad miesto nematę, gal kažkas juos išbaidė ir kai kurie buvo priversti per žemai nusileisti... Kad tai realu - žinau iš daugybės kitų požymių, kad ir daug kur klijuojamų lipdukų ant stiklinių sienų. Gal tiesiog paukšteliai nematė, kad kažkoks tamsus objektas maišosi jų kelyje? Ir, kad viena keliasdešimtoji būrio atsimušė - tuo labiau nieko keisto. Pakanka, kad būrio priekis būtų "susimėtęs" ir nusileidęs per žemai - ir tuomet visas būrys nelabai ką per kaimynus matančių paukščių (ir "spaudžiamų" iš viršaus") savo apačia pradėjo tarkuoti miestelį. Tikrai žinau, kad kažkokias aplinkybes pražiopsojau. Tai vat ir laukiu paneigimo ne lyginant su įprastomis sąlygomis migruojančiais buivolais ar įžiūrint kažkokius sąmokslus.
Insomniakė 2011-01-09 13:58
Na o ką manote apie dar vieną teoriją? : )
rwc 2011-01-09 14:04
kionig 2011-01-09 14:12
Laaaaaaaabai jau simboliška Nors kodėl gi ne Be to, dabar lyg anglai sėdi ant adatų dėl terorizmo, mačiau čia ar per BBC lyg ir.
Domaz 2011-01-09 14:27
Galbut sitie pauksciai zuvo susidurus 2 kolonijoms pabaidytoms fejerverkais? Man tai butu daug logiskesnis paaiskinimas, nei atsitrenkimas i medzius ar panasiai
Pumper 2011-01-09 15:30
Teisingai, bet tai paneigia pasakymą, kad tokie masiniai paukščių kritimai yra įprastas reiškinys. Jei būtų įprastas, būtų visiem žinoma, kad jokio biologinio pavojaus nėra ir tikrai nereikėtų tos patarlės taikyti. + "Better safe than sorry" nebuvo taikoma kai žmonės tvarkė WTC ground zero ir taip asbestu sveikatą tūkstančiai susigadino. Ir viskas dėl to, kad valdžia panikos nenorėjo kelti. Kas pasikeitė?
Pumper 2011-01-09 16:06
enternald 2011-01-09 23:02
Krentantys iš dangaus paukščiai nėra kažkas nerealaus ir reto: http://en.wikipedia.org/wiki/Raining_animals Žinoma tai įspūdinga. Ir tam yra įvairių priežasčių. Žiniasklaida dažnai pasigauna naujieną ir mėgsta ieškoti kažko panašaus ir randa gal tik mažai susijusius įvykius, kurie šiaip net neįdomūs paprastai. Be to atsiranda dar keli genijai, kurie sau arba nori populiarumo arba tiesiog filmų paveikti ir pradeda skleisti pasakas apie apokapolipsę. Viskas išaiškės po mėnesio, kai net patys tyrėjai susigaudys kur priežastis, kai visos pasakos aprims, tada ir bus atsakymas.
Arns 2011-01-09 23:21
O kaip pinigų lietus? Visi žuvų, varlių lietūs yra uragano pasekmė. Iš kur tokiu metu laiku, šiauriniame pusrutulyje, kur dabar yra žiema, susidarys uraganai, tornadai?
Pumper 2011-01-15 15:17
Šitam straipsny išvadas rašo, bet kažkodėl RSOE puslapy vis dar "Cause of event: Unknown" Arkanzase, kai kitus atvejus iš žemėlapio po kelių dienų ištrynė. http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php - paukščio ženkliukas.