Interaktyvus žemėlapis: kur Žemėje pastebėti neatpažinti skraidantys objektai  (4)

Ar jūsų kaimynystėje mėgsta lankytis ateiviai? O galbūt jūs ir pats buvote vienu iš laimingųjų, kuriam pavyko pastebėti Žemės planetoje apsilankiusį neatpažintą skraidantį objektą (NSO)?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Levi Pearsonas, kuris pasinaudojo NSO stebėjimų duomenų baze, sukūrė interaktyvų žemėlapį, kuriame užfiksuotas kiekvienas oficialus NSO apsireiškimas Žemėje per pastaruosius 76 metus.

Tiesa, daugelis į visa tai žiūri pakankamai skeptiškai ir teigia, kad didžiąją dalį šių apsireiškimų iš tiesų sudaro bepiločiai orlaiviai ir kitos oro transporto priemonės.

Duomenys apie NSO pradėti rinkti nuo 1933-ųjų, kai pirmieji tokie objektai buvo pastebėti Kalifornijoje bei Nebraskoje, vėliau – Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Japonijoje ir Australijoje.

Remiantis žemėlapiu, ypač NSO suaktyvėjimas buvo pastebėtas tarp praėjusio amžiaus 5-ojo ir 7-ojo dešimtmečių.

Kalbant apie Europą, remiantis žemėlapio duomenimis, "ateiviai" yra pamėgę Didžiąją Britaniją, ypač Škotiją. Taip pat nemažai NSO buvo pastebėta ir Belgijoje.

Netgi Lietuvoje per visą stebėjimo laikotarpį yra pastebėta keletas atvejų, kai šalies dangų praskrodė neatpažinti skraidantys objektai. Keista, tačiau didžioji dauguma jų buvo pastebėti Šiauliuose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(23)
(19)
(4)

Komentarai (4)