„Pradėjo smarkiau plakti širdis, pykino.“ Dieta „be cukraus“ visą mėnesį. Skelbiama, kuo tai baigėsi  (3)

Vyras nusprendė atsisakyti cukraus turinčio maisto ir visą mėnesį laikėsi dietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Craigas Benzine ir jo žmona mėnesį nevalgė maisto, kuriame yra cukraus. Jie norėjo išsiaiškinti, ar šios „baltosios mirties“ atsisakymas tikrai toks veiksmingas, kaip teigia mokslininkai, rašo „Newsweek“.

Po mėnesį trukusio eksperimento vyras pasakojo, kokie pokyčiai įvyko per šį laiką ir kodėl pagaliau grįžo prie saldumynų valgymo.

Beje, 4 savaites šeima nevalgė nieko, kur galėtų būti net cukraus alternatyvų, tokių kaip stevijos, natūralių vaisių sulčių ir kt.

Taigi, pirmosiomis dienomis jie gana lengvai toleravo saldumynų trūkumą savo mityboje, nes įprastame gyvenime vyras ir jo žmona retai valgydavo saldumynus.

Pirmoji nedidelė krizė įvyko 3 dieną – vyras jautėsi „siaubingai“ ir nuolat buvo blogos nuotaikos. Tačiau 7-tą dietos dieną situacija pasikeitė į gerąją pusę, nors po to sekė antras nuotaikos šuolis – jį vėl persekiojo nuolatinis depresijos jausmas.

9-ąją dietos dieną be saldumynų svarstyklės parodė, kad per šį laiką jis numetė kiek daugiau nei 1,5 kg. Sunkiausia buvo ne saldumynų atsisakymas, o negalėjimas užsukti į kokią nors maitinimo įstaigą.

Eksperimento pabaigoje noras suvalgyti ką nors saldaus beveik išnyko. Vyras prisipažįsta, kad iki dietos jam buvo akimirkų, kai vienu metu galėjo suvalgyti beveik pusę kilogramo ledų. Nusprendus pašalinti cukrų iš savo gyvenimo, šis impulsas dingo.

 

„Kai jausdavomės alkani, valgydavome kiaušinius, mėsą, makaronus su naminiu padažu be pridėtinio cukraus, užkandžiams vaisius ir daržoves“, – komentavo jis.

Mėnesį trukusios dietos pabaigą pora nusprendė atšvęsti surengdami nedidelę šventę su juodojo šokolado ledais, braškėmis ir žemės riešutais su karšta karamele ant viršaus. Tačiau vyro organizmas į tokią puotą sureagavo neigiamai.

„Pradėjo smarkiau plakti širdis, pykino“, – dalijosi potyriais vyras.

Nepaisant to, kad poros potraukis saldumynams beveik išnyko, jie nusprendė nebetęsti eksperimento ir grįžti prie įprasto gyvenimo būdo. Nors vyras prisipažino, kad dabar jie dar rečiau valgo saldumynus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(7)
(27)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: