10 darbo vietų, kurios labiausiai traukia psichopatus  (10)

Atpažinti, ar žmogus iš tiesų turi psichopatinių polinių, nėra lengva. Tačiau mokslininkai teigia nustatę, kokius darbus jie renkasi dažniausiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Psichopatai neretai neturi socialinių įgūdžių, tačiau vien tai, kad vengiate bendrauti su kitais žmonėmis, dar nereiškia, kad turite psichopatinių polinkių.

Tačiau vienose darbovietėse tikimybė sutikti psichopatą yra didesnė, nei kitose. Pasak aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje atliktos studijos, psichopatai nejaučia empatijos. Taip pat jie gali būti impulsyvūs, manipuliuoti. Teigiama, esą tokias savybes neretai turi įmonių vadovai, kurie linkę kaltinti visą kolektyvą dėl kompanijos nesėkmių ar netaupomų lėšų.

Neseniai Scotto Lilienfeldo atlikti tyrimai parodė, jog psichopatai demonstruoja bebaimį dominavimą kitų žmonių atžvilgiu. Taip pat begalinį pasitikėjimą savimi, pavyzdžiui teismo salėje ar operacinėje. Tarp profesijų, kuriose sutikti psichopatus tikimybė yra didesnė, atsidūrė taip pat žurnalistai, policijos pareigūnai bei dvasininkai.

Iš viso sąraše nurodomos 10 profesijų:
  1. Vadovai
  2. Advokatai
  3. Televizijos bei radijo darbuotojai
  4. Pardavėjai
  5. Chirurgai
  6. Žurnalistai
  7. Policijos pareigūnai
  8. Dvasininkai
  9. Virtuvės šefai
  10. Valstybės tarnautojai


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(32)
(107)
(-71)

Komentarai (10)