Mažai angliavandenių turintis maistas gadina nuotaiką  (2)

Mažai angliavandenių turintis maistas padeda mesti svorį, tačiau padaro jus niurgzliais, teigia Australijos mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo metu mokslininkai palygino mažai angliavandenių, tačiau daug riebalų ir proteinų turintį maistą ir mažai riebalų, tačiau turtinga angliavandenių dietą.

Nors renkantis abi dietos rūšis svorio numetama panašiai, tačiau žmonės, kurie suvartojo daugiau riebalų ir proteinų, pastebėta, tapo linksmesni.

Pietų Australijos ir Flindero universitetų (Australija) mokslininkai stebėjo 106 viršsvorį turinčius žmones, kurie metus laikėsi skirtingų dietų. Tyrimo dalyviai 8, 24, 40 ir 52 metų savaitę turėjo atsakyti į klausimus apie jų emocinę sveikatą.

Kaip praneša „The Sydney Morning Herald“, užfiksuotas abiejų tyrimų dalyvių nuotaikos pagerėjimas per pirmas 8 savaites, tačiau grupėje, kuri rinkosi mažai angliavandenių turintį maistą, linksmos nuotaikos pamažu pradėjo mažėti ir tai tęsėsi visus likusius metus. Žmonės, pasirinkę priešingą dietą, rečiau skundėsi prislėgta nuotaika ir nerimo jausmu, buvo mažiau įsitempę ir svetingesni.

Tyrime dalyvavę žmonės svorio numetė vienodai – apie 13,7 kg.

Mažai angliavandenių turintys augalai turi apie 4 proc. angliavandenių, 35 proc. proteinų ir 61 proc. riebalų, o tuo metu daug angliavandenių turintys augalai – 46 proc. angliavandenių, 24 proc. proteinų bei 30 proc. riebalų. Tyrimo metu kiekvienos grupės dalyviai suvartodavo vienodą kiekį kalorijų: vyrai 1700, o moterys – 1400.

Tyrimas publikuotas žurnale „Archives of Internal Medicine“, kurį leidžia Amerikos medikų asociacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: