„Canon“ pristato naujus EF 300 mm f/2,8L IS II USM ir EF 400 mm f/2,8L IS II USM objektyvus  (0)

Šiandien „Canon“ išplečia savo aukščiausios klasės objektyvų L seriją pristatydama naujuosius EF 300 mm f/2,8L IS II USM ir EF 400 mm f/2,8L IS II USM – du aukštos kokybės nepaprasta artinimo geba pasižyminčius teleobjektyvus, skirtus profesionalių fotografų poreikiams tenkinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie naujieji objektyvai, derinantys teleobjektyvų, pasižyminčių nepaprasta artinimo geba, židinio nuotolį, sparčią diafragmą ir įspūdingą vaizdo kokybę, sukuria optinę tobulybę ir nuolatinį našumą fotografams užtikrindami patikimumą ir išskirtinius rezultatus.

Šie modeliai, skirti gamtos, gyvūnijos ir sporto fotografams, keičia puikiai vertinamus EF 300 mm f/2,8L IS USM ir EF 400 mm f/2,8L IS USM. Jie pasižymi visiškai perprojektuota optine sistema ir naujausia „Canon“ originalia vaizdo stabilizavimo (IS) technologija, o visiškai nauja magnio lydinio konstrukcija ir titano komponentai užtikrina patvarumą ir nedidelį svorį. EF 400 mm f/2,8L IS II USM – tai lengviausias klasėje objektyvasi, siūlantis neprilygstamą mobilumą: jo svoris, palyginti su pirmtaku, mažesnis net 28 % (1,5 kg), o EF 300 mm f/2,8L IS II USM lengvesnis 8%.

Itin didelio našumo optika

Naujieji EF 300 mm f/2,8L IS II USM ir EF 400 mm f/2,8L IS II USM objektyvai pagaminti naudojant pačius geriausius optinius komponentus, tai didelis „Canon“ L serijos modelių, kurie ir taip pripažinti dėl išskirtinės kokybės, asortimento žingsnis pirmyn. Į abu objektyvus montuojama 16 lęšių, suskirstytų į 12 grupių. Didelio našumo fluoro lęšiai koreguoja spalvinę aberaciją ir užtikrina didelės raiškos, kontrasto ir geriausios įmanomos kokybės nuotraukas, tad fotografai gali fiksuoti sodrius ir itin detalius vaizdus iki pat kraštų.

Be to, optiniai elementai padengti „Canon“ naujausia danga „Super Spectra“, optimizuota atsižvelgiant į kiekvieno lęšio padėtį ir tipą. SWC danga, kurioje naudojami mikroskopiniai, už matomos šviesos bangos ilgį mažesni kūgio formos elementai, sumažina dvigubėjimo, sukeliamo nuo vaizdų jutiklio atspindėtos šviesos, efektą. Priekiniai ir užpakaliniai objektyvų lęšiai dar dengiami fluoro danga, atstumiančia dulkes ir nešvarumus, todėl nuotraukos gaunamos ryškesnės. Taip pat danga atstumia vandenį, taigi, greitai nutekėjęs, vanduo ant priekinio lęšio nepalieka vandens žymių ir dėmių.

Naujas, patobulintas IS ir greitas AF

Į abu modelius įdiegta „Canon“ naujoji vaizdų stabilizavimo sistema, užtikrinanti įspūdingus rezultatus, kai fotografuojant judinamas aparatas arba fotografuojami judantys objektai. 4 žingsnelių pranašumas užtikrina geresnę vaizdo kokybę fotografuojant nuo rankų, tad fotografai gali naudoti keturiais žingsneliais ilgesnį išlaikymą, nei paprastai reikia, ir beveik išvengti papildomo išblukimo. Patobulintas IS antrasis režimas, kai fotografuojamas slinkimo judesys, be to, pridėtas naujas trečiasis IS režimas, padedantis naudotojams greitai keisti dominančius objektus: tokiu atveju IS blokas aktyvinamas tik ekspozicijos metu.

Abu objektyvai pasižymi fiksuota f/2,8 diafragma, leidžiančia fotografams fiksuoti trumpesniu išlaikymu ir sukurti aiškesnes greitai judančių objektų nuotraukas. Plati diafragma taip pat leidžia naudotojams kūrybiškai atskirti objektus nuo fono, o devynių plokštelių žiedinis diafragmos mechanizmas sukuria stulbinamą foninio išblukimo efektą, todėl padaroma dar gražesnė nuotrauka.

Sparti ir greita automatinio fokusavimo (AF) sistema valdoma žiedinio tipo USM varikliu, naujais specialiais AF algoritmais ir nauju itin sparčiu procesoriumi, kuris fotografuojant užtikrina greitą ir tikslų fokusavimą. Be to, fotografams siūloma išnaudoti bet kuriuo metu galimą rankinio fokusavimo galimybę, nes fokusuotę galima derinti ir tikslinti net ir veikiant AF sistemai: taip užtikrinama dar didesnė fotografavimo kontrolė. Naujasis nuolatinio fokusavimo režimas padeda fokusuoti filmuojant: filmavimo metu galima sklandžiai derinti fokusuotę sukant fokusuotės reguliavimo žiedą.

Visiškai naujas aukščiausios klasės L serijos dizainas

Objektyvai EF 300 mm f/2,8L IS II USM ir EF 400 mm f/2,8L IS II USM sukurti pagal požiūrį, kurio paisoma gaminant „Canon“ elitinės L serijos gaminius, todėl pasižymi rafinuotu dizainu, patvirtinančiu jų kaip sektinių rinkos lyderių statusą. Abu objektyvai išsiskiria nauja išdėstymo tvarka; dėl kruopščiai parinktų valdymo elementų vietų kasdien juos naudoti patogiau. Dabar galima reguliuoti AF stabdymo mygtukų vietą – taip patobulinta ergonomika, nes naudotojai gali patys pasirinkti, kurioje vietoje suimti objektyvą ir kur turėtų būti AF stabdymo mygtukai.

Specialios trikojo montažo detalės pasirinkimas teikia daugiau lankstumo: fotografai gali naudoti ilgą arba trumpą kojelę, tinkamą vienakojams ar trikojams. Naujasis rotacinis trikojo žiedo mechanizmas leidžia sklandžiau keisti fotoaparato orientaciją iš horizontalios į vertikalią ir atvirkščiai. Be to, abu modeliai pasižymi nauja itin kokybiška tekstūra, o naujas baltas korpuso atspalvis simbolizuoja naują pažangią konstrukciją ir didesnį abiejų objektyvų tikslumą. Taip pat įtaisyta nauja „Kensington“ tipo vielinė apsauginė spyna, fotografuojant svetimoje vietoje leidžianti apsaugoti objektyvus.

Patvari ir vandeniui nelaidi konstrukcija kartu su aplinkos poveikiui atspariu EOS korpusu leidžia šiuos objektyvus naudoti ekstremaliomis sąlygomis.

Papildomi aukštos kokybės objektyvų ilgintuvai

Abu nauji modeliai dera su naujuoju „Canon“ objektyvų ilgintuvų – EF 1,4x III ir EF2x III – rinkiniu. Šie ilgintuvai skirti L serijos teleobjektyvams, pasižymintiems nepaprasta artinimo geba.  EF 1,4x III ir EF2x III skirti papildyti naujoms optinėms sistemoms, kuriomis pasižymi šie abu teleobjektyvai. Profesionalai galės akimirksniu padidinti objektyvo židinio nuotolį 1,4 arba 2 kartus ir fiksuoti detalius tolimų objektų, kurie paprastai būna nepasiekiami, aukštos kokybės vaizdus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: