Konferencijoje – diskusijos apie doktorantų vaidmenį universitetų savivaldoje  (0)

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS) ragina šalies akademinę bendruomenę ieškoti optimalaus modelio, kaip doktorantūros pakopos studentus kuo aktyviau įtraukti į aukštųjų mokyklų savivaldą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 8 d. LJMS organizuojamoje tarptautinėje konferencijoje „Universiteto savivalda – su doktorantais ar be?“  bus aptariami doktorantų poreikiai ir prielaidos aktyviau dalyvauti aukštųjų mokyklų valdymo ir savivaldos procesuose. Konferencijos metu apie paskatas ir galimybes aktyvesniam doktorantų dalyvavimui aukštųjų mokyklų savivaldos procesuose savo įžvalgomis ir patirtimi dalinsis Lietuvos bei užsienio mokslo daktarai ir doktorantai, mokslo ir studijų institucijų, studentų organizacijų atstovai.

„Suburti diskusijai akademinę bendruomenę šia tema paskatino susiklosčiusi praktika, kuomet doktorantai tik nedidele dalimi įtraukiami į aukštųjų mokyklų savivaldą. Viena vertus, doktorantai aukštųjų mokyklų savivaldos procesuose galėtų dalyvauti užimdami aktyvesnę poziciją jau veikiančių studentų organizacijų veikloje, tačiau kita vertus, doktoranto situacija labai specifiška dėl to, kad vienu metu jis yra ir studentas, ir tyrėjas, o dažnai - ir dėstytojas“, teigia LJMS pirmininkas Piotras Cimmperman.

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos įsitikinimu, aukštesnis doktorantų įtraukimo laipsnis į šalies universitetų savivaldą leistų pirmiausia objektyviau atstovauti šios pakopos studentų interesus, taip pat  neabejotina, kad formuojant ir tobulinant aukštųjų mokyklų studijų kokybės gaires labai vertingos būtų ir doktorantų sukauptos studijų ir mokslo srities ekspertinės žinios.

Konferencijoje dalyvauti pakviesti mokslo ir studijų  institucijų atstovai iš Rumunijos, Švedijos bei Austrijos. Renginio metu bus siekiama pasidalinti įžvalgomis ir gerąja patirtimi bei konstruktyvioje diskusijoje atrasti būdus, kurie skatintų doktorantus aktyviau dalyvauti aukštųjų mokyklų savivaldoje. Konferencija vyks gruodžio 8 d. Vilniuje, viešbutyje „Conti“, Raugyklos g. 7/2.

Konferenciją Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga organizuoja įgyvendindama projektą „Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos plėtra ir stiprinimas“ (SFMIS Nr. VP1-3.1-ŠMM-05-K-01-017), kuris finansuojamas pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 3 prioriteto „Tyrėjų gebėjimų stiprinimas“ VP1-3.1-ŠMM-05-K priemonę „MTTP tematinių tinklų, asociacijų veiklos stiprinimas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: