KTU studentai pirmieji pradėjo naudotis naujos kartos kortelėmis „City Card“  (0)

Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai pirmieji Lietuvoje pradėjo naudotis pažangiomis naujos kartos elektroninėmis kortelėmis „City Card“. Su jomis galima ne tik apmokėti už viešojo transporto paslaugas, bet patogiai ir greitai atsiskaityti valgykloje, parduotuvėje nusipirkti kanceliarinių reikmenų ar kavos, apmokėti už kopijavimo bei spausdinimo paslaugas. Ateityje kortelės galimybes žadama plėsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Studentų „City Card“ kortelės – naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Tokios kortelės daugiausiai paplitę Amerikos, Japonijos, Skandinavijos šalių universitetuose,  jomis studentai  operatyviai atsiskaito už įvairias paslaugas universitete. Planuojame aktyviai plėsti kortelės partnerių sąrašą, tad tikimės, kad jau artimiausioje ateityje ja atsiskaityti studentai galės ir už universiteto ribų“, - sakė „City Card“ kortelių projektą įgyvendinančio technologijų kompanijų ir mokslo įstaigų susivienijimo „E-paslaugų klasteris“ vadovas dr. Albinas Bačiliūnas.

Vienas didžiausių „City Card“ privalumų – patogus ir greitas atsiskaitymas. Mokant už prekes ar paslaugas su šia kortele studentams nereikia įvesti PIN kodo ar pasirašinėti, užtenka tiesiog priglausti kortelę prie skaitytuvo ir reikiama suma bus automatiškai nurašyta iš jos sąskaitos. Nuo rudens studentai „City Card“ kortele galės taip pat atsiskaityti už užkandžius  ar gėrimus pardavimo automatuose, taip pat už muziką, filmus ir kitas paslaugas.

Studentai savo elektronines „City Card“ sąskaitas gali valdyti ir pasipildyti internetu prisijungę prie tinklalapio „Studentcard.lt“. Kortelės sąskaitą  galima papildyti ir grynaisiais pinigais. Kaip kortelės gali būti naudojama ne tik viešojo transporto e-bilietai, bet elektroniai raktų pakabukai, nauji „Google“ ar kitų firmų mobilieji telefonai su NFC (artimo atstumo duomenų perdavimo) technologija, specialūs NFC lipdukai ant įprasto mobilaus telefono ar studento pažymėjimo. 

„Esame technologijos universitetas, todėl nuolatos diegiame įvairiausias  naujoves. Tikiu, kad palaipsniui ši naujos kartos studento kortelė išplis ne tik mūsų, bet ir kitose šalies aukštosiose mokyklose. Tai – didelė inovacija, kuri iš esmės gali pakeisti mūsų supratimą apie atsiskaitymo už prekes ar paslaugas procesą ir  greičiau prisitaikyti prie pasaulinių tendencijų“, - sakė Kauno technologijos universiteto Informacijos sistemų tarnybos direktorius doc. Arvydas Bacila.

„Naujosios mokėjimo kortelės – tai dar vienas žingsnis į priekį ne tik naujovių, bet ir patogesnio studento gyvenimo link. Kortelės leidžia studentams ne tik taupyti laiko, tačiau ir gerokai palengvina atsiskaitymus universitete. Nuo šiol studentams su savimi nebereikia nešiotis krūvos monetų smulkioms išlaidoms. Manau, kad tai yra puikus pavyzdys, kaip novatoriškai mąstantis verslas ir universitetas gali bendrauti ir bendradarbiauti“, - sakė KTU studentų atstovybės prezidentas Justinas Staugaitis.

Anot vieno iš „City Card“ kortelės sumanytojo A. Bačiliūno, kortelė ateityje turėtų išplisti ne tik tarp studentų, tačiau ir tarp visų šalies gyventojų. „Iš naudojimosi šia kortele laimi visos pusės. Vartotojai gali greitai ir patogiai valdyti savo sąskaitas ir atsiskaityti už prekes ar paslaugas. Tuo tarpu prekybininkai per tą patį laiką gali aptarnauti daug daugiau klientų, mat atsiskaitymas su šia kortele yra daug greitesnis ir pigesnis nei grynais pinigais ar bankų kortelėmis“, - sako jis.

Jau dabar e-paslaugų klasteris aktyviai derasi su krepšinio arenomis, renginių organizatoriais ir kitų verslo sričių atstovais dėl atsiskaitymo „City Card“ kortelėmis įdiegimo. Ja, beje, buvo galima atsiskaityti ir visiškai neseniai Kaune praūžusios tarptautinės šventės „Hanza Kaunas 2011“ metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: