KTK Automobilių techninio eksploatavimo programa – patikrinta laiko  (0)

Automobilių techninio eksploatavimo specialybės ištakos siekia prieškario Lietuvos laikus. 1938 m. rugpjūčio 10 d. laikraštyje “LIETUVOS AIDAS” buvo išspausdintas skelbimas kviečiantis į Aukštesniosios Technikos Mokyklos organizuojamus kursus, kuriuose „be bendrų ir autovežimų remonto teorinių dalykų specialiose dirbtuvėse dėstomi amatai ir autovežimų remontas“. Taigi pirmieji automobilių (tuomet vadintų „autovežimų“) mechanikai mūsų kolegijoje pradėti rengti prieš septyniasdešimt penkerius metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1946 metais buvo įkurta autotransporto katedra, kuri vėliau išsivystė į dabartinę mechatronikos katedrą.

    Automobilių techninio eksploatavimo studijų programa skirta rengti automobilių transporto inžinierius. Automobilių techninės eksploatacijos mokymosi procesą sudaro: teorinės paskaitos, praktiniai-laboratoriniai darbai ir profesinės veiklos praktikos, kurių metu įgyjama vertingos patirties automobilių remonto įmonėse.

Pagrindinis studijų Kauno technikos kolegijoje privalumas lyginant su universitetais – apie automobilius suteikiama daugiau praktinių žinių ir įgūdžių. Žinios įtvirtinamos Kolegijoje įkurtame BOSCH mokymo centre ir automobilių agregatų bei variklių valdymo laboratorijose.

Pasirinkus šią mokymo programą, studijuojami tokie dalykai: varikliai, automobilio techninė priežiūra, automobilių remontas, elektriniai automobilio įrenginiai, eksploatacinės medžiagos, keleivių ir krovinių vežimas, verslo ekonomika ir kt.  Studentai analizuoja variklių gedimų priežastis, išmoksta įvertinti automobilio techninę būklę ir atlikti įvairius techninės priežiūros bei remonto darbus. Daugelis absolventų dirba vadovaujantį darbą, todėl  mokoma kaip organizuoti automobilių techninę priežiūrą ir remontą autoserviso ir kitose autotransporto įmonėse, verslo organizavimo dalykų bei kaip organizuoti krovinių ir keleivių vežimą tarptautiniais ir vietiniais maršrutais.

    Geriausi šios studijų programos studentai savo žinias ir praktinius įgūdžius gali išbandyti kasmetiniame respublikiniame konkurse „Geriausias jaunasis automobilininkas“ A.Valatkos pereinamajai taurei laimėti, kuriame dalyvauja ir kitų kolegijų automobilių techninio eksploatavimo  programos studentai.

    Automobilių techninio eksploatavimo programai didelės reklamos nereikia: apie ją informacija perduodama iš lūpų į lūpas, iš kartos į kartą. Paklausus studentų, kodėl jie renkasi būtent šią studijų programą, neretai išgirsi, kad pagal ją mokėsi jų tėtis, senelis, dėdė, kaimynas ar draugas. Automobilių techninio eksploatavimo programa yra laiko patikrinta ir gerai vertinama.

Per visą egzistavimo laikotarpį automobilių techninio eksploatavimo programa yra viena populiariausių studijų programų Lietuvoje. Studentai baigę šią studijų programą rinkoje yra paklausūs ir dažnai jau praktikos metu žino, kur dirbs baigę studijas. Įgiję automobilių transporto inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti inžinieriais, meistrais, padalinio vadovais automobilių remonto ir eksploatavimo įmonėse, autoservisuose, automobilių techninių apžiūrų centruose arba gali įkurti privatų verslą ir jam vadovauti.

    Buvę mūsų studentai dirba tokiose visame pasaulyje pripažintose kompanijose kaip BOSCH, MERSEDES, MAN, DAF, VOLVO, SCANIA ir t.t.  Kiti šios programos absolventai prižiūri Lietuvos kariuomenės techniką Lietuvoje ir karinėse misijose. Dar kiti buvę mūsų studentai, baigę papildomus kursus, aptarnauja kompanijos RYNAIR lėktuvus. Kas dešimtas absolventas vėliau studijuoja universitetuose, nes baigus automobilių techninio eksploatavimo studijų programą studijas galima tęsti universitetuose pagal technologijos mokslų studijų srities sausumos transporto inžinerijos ir mechanikos inžinerijos krypčių studijų programas.

Mielieji, kviečiame jus pasirinkti laiko išbandytą Kauno Technikos Kolegijos AUTOMOBILIŲ TECHNINIO EKSPLOATAVIMO programą !

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erlandas Lazauskas, KTK
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: