AudioGourmet 2014: išmok patirti malonumą (spalio mėn. 18 d.-19 d., Vilnius)  (0)

Jau penktą kartą Vilniuje krūčiausi bičai* per kiečiausią aparatūrą dvi dienas klausysis rinktinės muzikos. Pamenat, tarybiniuose filmuose blatniakai špekuliantai buvo vaizduojami iš esmės kaip dabartiniai audiofilai? Kieta aparatūra tuomet reiškė daugmaž aukščiausią gerbūvio ir statuso laiptelį. Nes juk pusę buto kainuojantį stiprintuvą perki tik tuomet, kai jau turi bent tris sportinius kabrioletus, ar ne? Nebūtinai. Galima ir atvirkščiai :-)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geros aparatūros dabar – kalnai. Anuomet jos nebuvo visiškai. Tiksliau buvo, bet už jūrų marių ar bent jau nomenklatūrinių tvorų. Net tarybinė buvo deficitas. Todėl anuomet rūpėjo gauti bent ką nors, o dabar rūpi iš to viso kalno išsirinkti razinas. Tiesiog ištaškyti keliasdešimt tūkstančių litų gali kiekvienas. O va ištaškyti taip, kad paskui ne tai, kad nebūtų gaila, o vis galvotum „kokį nuostabų dylą nuroviau“ ir dar draugams norėtųsi pasigirti – pavyksta ne kiekvienam. Ir ne kainoje reikalas. Galima taškyti ir gerokai mažiau, bet esmės tai nekeičia. Tam ir skirta kasmetinė AudioGourmet sueigėlė – rinktis, lyginti, degustuoti, aptarinėti, mėgautis.

Lietuviai driogstels nejuokais

Šiemet kaip niekad užderėjo naujovių. Ko vertas vien Lietuvos gamintojų driogstelėjimas. Manote gyveną Dievo pamestoje ir užmirštoje, archaiškoje Lietuvėlėje? Vadinamojoje „mažoje agrarinėje valstybėje“? Galvokite iš naujo. Mes turime Reed bei AudioSolutions!

Gediminas Gaidelis iki šiol slepia, kokį gi AudioSolutions flagmaną iškepė parodai. Kol kas aišku tik, kad jis kurtas ištisus tris metus ir bus prestižinis bei siaubingai brangus – nuo 100.000 Lt iki 120.000 Lt, priklausomai nuo apdailos, vadinsis Vantage ir svers 70 kg (vnt.). Gedimino akyse – paslaptingas pasididžiavimas. Tai bus pasaulinė premjera. Likęs pasaulis šį modelį pamatys vėliau už mus.

O štai unikaliais tonarmais iki šiol garsėjęs Vidmantas Triukas iš Reed savo taip pat tris metus kurtą, šiemet pristatytą pirmąjį patefoną Muse 3C jau demonstravo Taivano parodoje TAA, o po AudioGourmet patefonas iškeliaus tiesiai į parodas Vokietijoje ir Italijoje. Muse 3C yra unikalios konstrukcijos – dvejopos pavaros, dviejų motorų ir sveria 25 kg. Kaina be tonarmo – apie 55.000 Lt.

Naujovės iš viso pasaulio
 

Parodoje bus ir kitų panašiai kainuojančių, aistras žadinančių objektų. Nes šiemet – kaip niekad daug naujienų. Lietuvoje debiutuos angliškos Living Voice ir amerikietiškos McIntosh kolonėlės, bus rodomas egzotiškas EXOGAL keitiklis, socialiniuose tinkluose ir interneto forumuose viešai on-line kurtos švediškos System Audio kolonėlės, ultraprecizinis vokiškas Lindemann tinklo grotuvas, plačiajuostės Tocaro kolonėlės, retro stiliaus ypač brangūs japoniški Yamaha stereo komponentai, Pioneer tinklo grotuvai, taip pat retro stiliaus angliškos Tannoy kolonėlės, itališkos Sonus Faber ir Exelion, angliškos PMC, Q Acoustics, suomiškos Amphion, daniškos belaidės Dynaudio kolonėlės, angliška Onix, Musical Fidelity bei Sugden elektronika, amerikietiški Audio Research, Parasound bei McIntosh stiprintuvai, itališki New Audio Frontiers lempinukai, angliški AVID bei amerikietiški Music Hall patefonai, Beyerdynamics, Grado, Shure, Yamah dinaminės ausinės, planarinės Oppo ausinės su specialiu stiprintuvu ir dar krūva kitko.

Kvalifikacijos kėlimo kursai
 

Tačiau net ir išsirinkti, t.y. nurauti osom dylą nūdien – nepakanka. Dabar dar reikia mokėti derinti viską tarpusavyje, išspausti viską, kas įmanoma.

Pavyzdys: gali įsigyti (jei pavyks) kad ir Ferrari LaFerrari (7 sekundės nuo 0 iki 200 km/h), tačiau nepatirsi to, ką jinai gali, jei nepraliesi bent poros kibirėlių prakaito geriausiose pasaulio lenktynių trasose, akylai prižiūrimas bent Šumacherio padėjėjo ar pan.

Tai vat tuo vedini šiemet numatėme krūvas kvalifikacijos kėlimo linksmybių. Šiemet parodoje AudioGourmet bus tikra konferencija! Joje:

Šeštadienį
 
  • 12:00 – Iš pernai pažįstamas, išskirtinę Dark Times kavos konferenciją organizuojantis, kultinis Vilniaus mikrorousteris Emanuelis Ryklys iš Crooked Nose & Coffee Stories manufaktūros surengs paskaitą-degustaciją apie metalinio, popierinio bei medžiaginio filtrų įtaką pour-over metodu ruošiamos kavos skoniui; 
  • 13:00 – Nuo 15 metų amžiaus DJ-umi dirbęs, grupių Sheezanova bei mmpsuf būgnininkas, kelis metus prabangios audio aparatūros salone pradirbęs, Audiomastering.lt įkūrėjas, 70 leidinių ir virš 200 kūrinių masteringą atlikęs Pranas Gudaitis paskaitoje „Garso įrašo dekonstrukcija“ pasidalins patirtimi ir žiniomis iš garso įrašymo bei apdirbimo virtuvės; 
  • 14:00 – Daugkartinis espresso ruošimo („barista“) ir piešimo pieno puta („latte art“) čempionatų prizininkas, Lietuvos espresso ruošimo čempionas, pasalio espresso ruošimo čempionato Kolumbijoje 37 vietos laimėtojas, o vėliau jau ir čempionatų teisėjas, žodžiu nežmoniškai tituluotas kavos žmogus Domas Ivonis iš Taste Map kavos skrudinimo manufaktūros, surengs espresso ruošimo paskaitą-kursus (t.y. master-class) ir atskleis visas paslaptis norintiems laimėti pasaulio čempionate; 
  • 15:00 – Muzikos magijos salono įkūrėjas ir siela, savo entuziazmu ir idėjomis prieš daugelį metų prisidėjęs prie parodos AudioGourmet atsiradimo, nuolat rengiantis paskaitas muzikos bei garso tema Artašes Gazarian papasakos apie patalpų akustinių savybių ir muzikos emocijų santykį;
Sekmadienį
  • 12:00 – Nė kiek ne mažiau tituluota Domo Ivonio kolegė iš Taste Map Ieva Malijauskaitė, be kita ko kavos ragavimo („coffee cupping“) čempionato 2 vietos laimėtoja bei 14-ta geriausia pasaulyje „latte art“ piešėja pagal profesionalius standartus beigi procedūras (t.y. kaip turi būt) surengs tikrą kavos ragavimo sesiją – savotišką „aklą testą“ (šis terminas gerokai geriau pažįstamas audiofilams, rengiantiems aparatūros skambėjimo aklus testus). Bus galima pasitikrinti savo juslių žvitrumą ir išmokti vieną kitą gudrybę; 
  • 13:00 – Prieš kelis metus leisto žurnalo apie muziką bei audio aparatūrą Gramofonas redaktorius, parodos AudioGourmet organizatorius, ilgametis melomanas (su poslinkiu vinilo link) Mindaugas Jokubauskas surengs įvairių tipų patefonų teisingo sureguliavimo meistriškumo kėlimo kursus, papasakos apie procedūras, eiliškumą bei tam skirtą įmantrią įrangą.
Desertui – depiliuotos avies džiazas

Arba kažkaip panašiai. Arba uždegantis energetinis post-jazz. Arba trimis instrumentais – saksofonu, gitara ir būgnais – atliekama neaiškios kilmės improvizacinė muzika, gebanti žavėti ir užvesti. Žodžiu, įprastas šeštadienio 17 val. gyvo garso AudioGourmet koncertas LRT Opus lounge salėje šiemet – radikaliai kitoks, nei pernai, nes gros Sheep Got Waxed! Vilnius Jazz Young Power konkurso laimėtojai (2011 m.), Cosmo Jazz Festival (Prancūzija), Birmingham Jazz & Blues Festival (Anglija) dalyviai, Muzikos akademijos Džiazo katedros absolventai Simon Sheep, Ed Getz and Paul Wax (tikri vardai redakcijai žinomi) jau keli metai stebina pasaulio muzikos kritikus ir geba įtikti ne tik pražilusiems džiazmenams, bet ir jaunimui. Nes per jų koncertus liūdna tai jau tikrai nebūna. Laukiame tonacijų audros!

Lietuviškas vinilas lenda iš pogrindžio

Kad ten kokia Antis ar Jurga Šeduikytė išleido vinilinę plokštelę tai dar yra girdėjusių, o kad Lietuvoje ant vinilo leidžiamas superinis avangardinis džiazas ir sunkusis metalas, ar girdėjote? Todėl šiemet No Business Records bei Ledo takas records leidėjams bus skirta garbinga speciali vieta įprastame parodos Vinilo turgelyje. Manome, kad ne vienam parodos lankytojui iš nuostabos atvips apatinis žandikaulis.

Kiti gerumai

Dar parodoje bus Rūdninkų knygyno melomanų zona su ECM Records kinoteatru ir vinilinėmis plokštelėmis bei muzikiniais žurnalais, bus galima paragauti atsinaujinusios Domingo kavos iš Italijos, pasimėgauti vieno ūkio egzotinės šalies espresso kavos puodeliu bei gyvai stebėti latte art piešimo pieno puta meistrų darbą. O įsigijus ar atsinešus vinilinę plokštelę ją bus galima nemokamai nusiplauti Vinilo turgelyje demonstruojamu specialiu vakuuminiu Okki Nokki aparatu.

Visas šitas tūsas – iš gero gyvenimo. Tad mėgaukimės.

*dėl bendros tvarkos ir teisybės dėlei reikėtų įrašyti ir moteris bei merginas, bet – kažkaip nesirimuoja. Todėl atleiskite man tos, kuriuos ateisite į parodą.

Paroda vyks 2014 m. spalio mėn. 18 d. (11.00–19.00 val.) ir 19 d. (11.00–17.00 val.) viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20, Vilniuje.

Daugiau informacijos rasite www.audiogourmet.lt

Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt

Programa

 
Šeštadienis

Hi-Fi ir High-End aparatūros kambariai

11:00-19:00 Išskirtinė audio aparatūra namams: Audio guru, Audiokomponentai, AudioSolutions, Digisound, Digital audio, Hi End Collection, Hi-Fi Centras, Muzikinis garažas, Muzikos magijos salonas, Reed

Rūdninkų knygyno melomanų zona

11:00-19:00 ECM Records vinilo plokštelės, CD, DVD, ECM Records kino salė, kitų leidėjų vinilo plokštelių naujienos, periodiniai leidiniai apie muziką

Vinilo turgelis

11:00-19:00 Lietuviško vinilo leidėjai (No Business Records, Ledo takas Records), prekiautojai (Vinilo studija) ir vinilo plovimo įrenginiai (Okki Nokki)

Konferencija

12:00 Emanuelis Ryklys (Crooked Nose & Coffee Stories) „Pour-over filtrai ir jų įtaka kavos skoniui“

13:00 Pranas Gudaitis (Audiomastering) „Garso efektai – muzikos įrašo dekonstrukcija“

14:00 Domas Ivonis (Taste Map) „Idealus espresso“

15:00 Artašes Gazarian (Muzikos magijos salonas): „Emocijos, garsas ir akustika“

LRT Opus lounge

17:00 Koncertas: Sheep Got Waxed (Post-jazz)

15:00-19:00 Taste Map: Single origin espresso degustavimas / latte art piešimas ant kavos

11:00-19:00 Domingo (Italija) kavos ragavimai / ASCASSO kavos aparatai

 
Sekmadienis

Hi-Fi ir High-End aparatūros kambariai

11:00-17:00 Išskirtinė audio aparatūra namams: Audio guru, Audiokomponentai, AudioSolutions, Digisound, Digital audio, Hi End Collection, Hi-Fi Centras, Muzikinis garažas, Muzikos magijos salonas, Reed

Rūdninkų knygyno melomanų zona

11:00-17:00 ECM Records vinilo plokštelės, CD, DVD, ECM Records kino salė, kitų leidėjų vinilo plokštelių naujienos, periodiniai leidiniai apie muziką

Vinilo turgelis

11:00-17:00 Lietuviško vinilo leidėjai (No Business Records, Ledo takas Records), prekiautojai (Vinilo studija) ir vinilo plovimo įrenginiai (Okki Nokki)

Konferencija

12:00 Ieva Malijauskaitė (TasteMap): „Profesionalus kavos degustavimas (cupping) – esminiai elementai“

13:00 Mindaugas Jokubauskas (Gramofonas) „Preciziškumas atsiperka: teisingas mechaninis patefono sureguliavimas“

LRT Opus lounge

11:00-17:00 Domingo (Italija) kavos ragavimai / ASCASSO kavos aparatai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: