[Žinios trumpai] Ar Lietuva paseks Ukrainos pavyzdžiu? Ukraina žengė žingsnį arčiau ES – ratifikavo Stambulo konvenciją  ()

Viceministrės Olgos Stefanyšinos teigimu, tokiu būdu Ukraina padidina teigiamo rezultato tikimybę balsuojant už ES kandidatės statuso suteikimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausioji Rada balsavo už Europos Tarybos konvencijos dėl smurto prieš moteris prevencijos ir kovos su juo bei kovos su smurtu šeimoje, dar žinomos kaip Stambulo konvencija, ratifikavimą. Tai pranešė Tautos tarno frakcijos liaudies deputatė Olga Vasilevskaja-Smagliuk. Publikacija apie tai pasirodė Vasilevskajos „Telegram“ kanale.

„Už Stambulo konvenciją balsavo 259 parlamentarai“, – pažymėjo Vasilevskaja. (Ukrainos Aukščiausiąją Radą sudaro 450 nariai).

Neseniai Aukščiausiosios Rados Tarptautinės politikos komitetas išreiškė paramą Stambulo konvencijos ratifikavimui.

Vicepremjerė Europos integracijai Olga Stefanyšina pažymėjo, kad ratifikavimas žymiai sustiprins Ukrainos pozicijas ir padidins teigiamo rezultato tikimybę ES balsuojant dėl ​​kandidatės į ES statuso suteikimo Ukrainai.

Šios konvencijos ratifikavimas numato tarptautinių įsipareigojimų, susijusių su pagrindinėmis žmogaus teisėmis ir laisvėmis, vykdymą. Konvencija gina smurto artimoje aplinkoje, smurto dėl lyties aukas, numato garantuotą teisių apsaugą ir pagalbos aukoms teikimą.

 

Ukraina šį dokumentą pasirašė dar 2011 m., tačiau iki šiol jis liko neratifikuotas Aukščiausiosios Rados.

Pavyzdžiui, Lietuva Stambulo konvenciją pasirašė 2013 metais, bet iki šiol jos neratifikavo – šis žingsnis visuomenėje  neseniai buvo sukėlęs audringas diskusijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()