Lenkijos ministras pirmininkas paskelbė svarbiausią karo Ukrainoje pamoką: „visada stokite į mūšį, net jei esate absoliučiai vieni“  (1)

Morawieckis pažymėjo, kad vasario 24-ąją pasipriešinimas ir kova atrodė visiškai beprasmiški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina išgyvens Kremliaus pradėtą plataus masto užkariavimo karą, „net jei Rusijai pavyks absorbuoti dalį Ukrainos teritorijos“.

Tai pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis, praneša „Lenkijos radijas“.

„Rusija nesugebės sunaikinti Ukrainos. Tie, kurie nestoja į mūšį, pralaimi pradžioje. Tie, kurie stoja į mūšį, suteikia sau galimybę išgyventi. Ir tai tikrai yra karo prieš Ukrainą pamoka“, - sakė ministras pirmininkas.

Lenkijos vyriausybės vadovas prisiminė, kad 1944 m. Varšuvos sukilėliai „nepasirinko tarp laisvės ir pavergimo, jie rinkosi tarp laisvės ir sunaikinimo, nes paklusnumas reiškė sutikimą sunaikinti mūsų tautą“.

Anot jo, vasario 24-ąją pasipriešinimas ir kova atrodė visiškai beprasmiška. „Ukraina turėjo kristi per kelias dienas, niekas jai nesuteikė šansų prieš buvusią imperiją“, – sakė Morawieckis.

 

„Nepaisant to, Ukraina ištvėrė ateinančius mėnesius. Ir nors karo baigtis dar nežinoma, aš jau žinau, kad Ukraina išliks. Ukrainos žmonės atgimė šio karo dėka, rado savyje tikėjimą, kurio neturėjo galbūt niekada, o labiausiai jie įrodė sau, kad valios jėga gali sustabdyti istorijos verdiktus“, – pabrėžė Morawieckis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai (1)