[Žinios trumpai] Neįtikėtinas skrydis – vokiečių naikintuvai vos per 24 valandas įveiks 12 000 km į Singapūrą: kam to prireikė? (Foto, Video)  ()

Grupė vokiečių oro pajėgų naikintuvų „Eurofighter“ vos per 24 valandas atvyksta į Singapūrą – nuo jų namų bazės iki Pietryčių Azijos įveiks maždaug 12 800 km atstumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Numatytas lėktuvų atskridimas antradienį demonstruoja Vokietijos gebėjimą greitai perkelti oro pajėgas į regioną ir vyksta tuo metu, kai tarp Kinijos ir Jungtinių Valstijų bei jos sąjungininkų dėl Taivano kyla padidėjusi įtampa.

Europos Sąjunga rugsėjį pristatė naują strategiją, kuria siekiama stiprinti ekonominius, politinius ir gynybinius ryšius Indo-Ramiojo vandenyno regione.

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht žurnalistams sakė, kad nepaisant to, kad karas Ukrainoje šiuo metu yra prioritetas, Vokietijos „Eurofighter“ naikintuvų misija pabrėžia, kad Azija nebuvo pamiršta.

„Šiuo metu mūsų dėmesys natūraliai sutelktas į rytinį flangą, dėl kurio kaltas žiaurus Rusijos agresijos karas, tačiau turime stebėti ir kitus regionus“, – sakė Lambrecht, lankydamasi Vokietijos oro pajėgų bazėje Neuburge (Vokietija).

 

 

Dalis naujosios ES strategijos Azijos Ramiojo vandenyno regionui yra skirta jūrų saugumo gerinimui ir saugaus judėjimo jūrų keliais užtikrinimui, o kelios Europos šalys šiais metais išsiuntė į regioną karinio jūrų laivyno pajėgas.

Vokietija į regioną išsiuntė fregatą „Bayern“ beveik septynių mėnesių dislokavimui, kuri baigėsi šių metų pradžioje. „Bayern“ dalyvavo bendrose pratybose su sąjungininkais, įskaitant Australiją, Singapūrą, Japoniją ir JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()