[Žinios trumpai] Yra vos 3 pasaulio šalys, kurios nebus kviečiamos į Elžbietos II laidotuves - atspėsite, kokios?  ()

Per monarchės laidotuves oficialusis Londonas nepanoro matyti Rusijos ir Ukrainos kare dalyvaujančios Baltarusijos atstovų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-14 [Žinios trumpai] Yra vos 3 pasaulio šalys, kurios nebus kviečiamos į Elžbietos II laidotuves - atspėsite, kokios?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kaip ir bet kuris kitas Kremliaus atstovas, atsisveikinimo su Didžiosios Britanijos karaliene Elžbieta II ceremonijoje nedalyvaus, nes Rusija nebuvo pakviesta į monarchės laidotuvių ceremoniją. Tai pranešė „Reuters", remdamasi savo šaltiniais Whitehall mieste.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, oficialus Londonas Rusijos Federacijos atstovų buvimą mirusios karalienės atsisveikinimo ceremonijoje laikė nepageidautinu.

Taip pat ir Baltarusija nebuvo pakviesta į Elžbietos II laidotuves.

„Reuters" šaltinis JK vyriausybėje mano, kad tokie žingsniai yra susiję su Londono noru izoliuoti Rusiją ir jos sąjungininkę Baltarusiją dėl plataus masto karo Ukrainoje.

Be to, Mianmaro atstovai nebuvo pakviesti į Jos Didenybės laidotuves. Šiai šaliai taip pat buvo taikomos britų sankcijos dėl to, kad šalies vyriausybė didina paramą rohinjų bendruomenei Pietryčių Azijos šalyje (JK mano, kad Mianmaro ginkluotosios pajėgos ir policija yra kalti dėl rohinjų musulmonų bendruomenės genocido Rachino valstijoje).

Elžbietos II laidotuvės: kurios šalys kviečiamos.

Oficialusis Londonas į atsisveikinimo su velione ceremoniją pakvietė daugiau nei 500 atstovų iš daugumos pasaulio šalių. Iš esmės tai valstybių vadovai, kurių kiekvieną lydės vienas pareigūnas.

 

Rugsėjo 19 d. vyksiančiose laidotuvėse tikimasi išvysti JAV lyderį Joe Bideną ir Vokietijos prezidentą Franką-Walterį Steinmeierį.

Jose galimai dalyvaus net Irano atstovai. Tiesa, tokiu atveju į laidotuvių ceremoniją atvyktų tik ambasadorius.

Tapo žinoma, kad Rusijos lyderis neplanavo asmeniškai dalyvauti britų monarchės laidotuvėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()