Tobuliausia iš visų – mokslininkai paskelbė gražiausią pasaulio moterį: kaip jie tai nustatė? Skelbiamas gražiausių 10-tukas (Foto)  (7)

Gražiausia pasaulio moteris fizinio tobulumo skaičiavimą atitinka 94,52 %.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

29 metų britų aktorė Jodie Comer, žinoma dėl vaidmens seriale „Killing Eve“, mokslininkų nuomone, buvo pripažinta gražiausia pasaulio moterimi. Ji užėmė pirmąją vietą pagal mokslinį skaičiavimą, pavadintą Phi auksiniu grožio santykiu, kuris nustato „fiziškai tobuliausius“ žmones, praneša ITV.

Comer atitinka fizinio tobulumo skaičiavimą 94,52 %. Tokią išvadą padarė „Harley Street Clinic“ plastikos chirurgas daktaras Julianas de Silva, naudodamas kompiuterinio žemėlapių sudarymo metodus, kad sukurtų savo „tobulumo“ balus pagal aukso pjūvį.

„Ji turi aukščiausius bendrus nosies ir lūpų padėties balus ir buvo beveik pirmoji pagal lūpų formą ir akių padėtį. Jos smakras yra gražios formos, o bendra veido forma tikrai stipri. Vienintelis elementas, dėl kurio ji buvo nepakankamai įvertinta, buvo antakiai, kurių vidurkis rezultatas buvo 88 proc.“, – aiškino de Silva.

Kas yra aukso pjūvis?

Aukso pjūvis datuojamas Europos renesansu, kai menininkai ir architektai naudojo lygtis planuodami savo šedevrus ir nuspręsdami, kaip įdiegti tam tikras funkcijas. Metams bėgant mokslininkai pradėjo naudoti šią formulę, kad paaiškintų, kodėl vieni žmonės laikomi gražiais, o kiti – ne. Norint nustatyti aukso pjūvį, išmatuojamas veido ilgis ir plotis, o tada ilgis dalijamas iš pločio. Idealus rezultatas – aukso pjūvis – turėtų būti lygus 1,6, o tai reiškia, kad veido ilgis yra pusantro karto didesnis už plotį.

 

Taip pat išmatuojami trys veido segmentai: nuo plaukų linijos iki srities tarp akių, nuo srities tarp akių iki nosies apačios ir nuo nosies apačios iki smakro apačios.

Jei skaičiai lygūs, žmogus laikomas gražesniu.

10 įžymybių su tobuliausiais veido bruožais, remiantis matematiniais skaičiavimais:

 

Atkreipkite dėmesį, kad aukso pjūvis buvo naudojamas ir miestams bei miesteliams vertinti, dėl to angliškasis Česteris buvo pavadintas gražiausiu pasaulio miestu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(41)
(-33)

Komentarai (7)