Gėdingai išspirtas: Lavrovas skubiai pabėgo iš G20 viršūnių susitikimo per raketų terorą Ukrainoje  (2)

G20 viršūnių susitikime Rusija patyrė gėdą. Iškart pirmąją Didžiojo dvidešimtuko dieną vietoj V. Putino atvykęs Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pabėgo iš viršūnių susitikimo Indonezijos Balio saloje jam dar nesibaigus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Rusijos žiniasklaidos, S. Lavrovas net nelaukė, kol bus oficialiai priimta galutinė deklaracija.

„S. Lavrovas paliko Balį. Jis baigė darbą G20 viršūnių susitikime", – sakoma pranešime.

Kokia buvo tokio Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo skubėjimo priežastis, nenurodoma. Verta paminėti, kad šios žinutės metu Ukrainoje buvo įvykdytas didžiulis raketų smūgis.

Tikriausiai po jau gana šalto priėmimo iš G20 šalių narių pusės S. Lavrovas nusprendė vengti klausimų ir kaltinimų, susijusių su naujais Kremliaus režimo karo nusikaltimais.

Su S. Lavrovu susitikti panoro tik Kinijos užsienio reikalų ministerijos vadovas ir JT generalinis sekretorius.

Iš pradžių Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, jog viršūnių susitikime dalyvaus Vladimiras Putinas, tačiau, matyt, išsigando civilizuotų šalių vadovų kritiško požiūrio ir vietoj jo pasiuntė S. Lavrovą.

Rusija pažemino visus G20 lyderius.

Masinis Ukrainos miestų apšaudymas per G20 viršūnių susitikimą yra Rusijos vykdomas visų lyderių, palaikiusių dialogo su agresoriumi idėją, pažeminimas. Apie tai savo puslapyje socialiniame tinkle parašė Ukrainos Prezidentūros vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

 

„Atminkite: Rusija nesiūlo derybų, o kelia teritorinius ultimatumus. Bet koks flirtas su teroristais visada baigiasi sprogusia raketa gyvenamajame name", – pabrėžė Michailas Podoliakas.

Lapkričio 15-osios popietę rusai paleido į Ukrainą raketas. Nuo 12 valandos po pietų skambėjo oro antskrydžio signalizacija. Sprogimai buvo girdėti mažiausiai 18 šalies miestų, ypač Kyjive, Lvive ir Odesoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai (2)