JAV Valstybės departamentas pripažino Wagner PMC „organizacija, keliančia ypatingą susirūpinimą“  ()

JAV Valstybės departamentas pripažino Wagner PMC „organizacija, keliančia ypatingą susirūpinimą“ – dėl jos religijos laisvę varžančių veiksmų Centrinės Afrikos respublikoje (CAR).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-03 JAV Valstybės departamentas pripažino Wagner PMC „organizacija, keliančia ypatingą susirūpinimą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame sąraše dar atsidūrė al-Shabab, Boko Haram, Hayat Tahrir al-Sham, Houthis, ISIS-Didžioji Sahara, ISIS-Vakarų Afrika, Jama’at Nusrat al-Islam wal-Muslimin ir judėjimas Taliban.

Anksčiau Kongrese siūlyta Wagner PMC priskirti užsienio teroristinės organizacijos statusą.

Tokio statuso suteikimas numatytas JAV įstatyme apie tarptautinę religijos laisvę. Jis priskiriamas organizacijoms, o taip ir šalims, kurios, remiantis JAV valdžios duomenimis, pažeidžia tikėjimo laisvės pažeidimus.

Wagner PMC nariai persekiojo religinių mažumų atstovus, vykdydama operacijas prieš sukilėlių grupes.

Wagner PMC neskyrė ginkluotų kovotojų ir eilinių civilių iš religinių mažumų bendruomenių. PMC taip pat dalyvavo masinėse fulani tautos žudynėse.

2021 metais JAV įtraukė Rusiją į sąrašą šalių, keliančių „ypatingą susirūpinimą“ dėl tikėjimo laisvės pažeidimų. Į šį sąrašą patekusioms šalims gresia sankcijos. Tačiau, kaip CNN pareiškė Valstybės departamentas, Rusijai sankcijos jau taikomos, remiantis kitais pagrindais.

 

Lapkričio gale Bloomberg šaltiniai pranešė, kad JAV prezidento administracija nagrinėja Wagner PMC paskelbimo teroristine organizacija klausimą. Gruodžio pradžioje JAV Kongresui buvo pateiktas įstatymo projektas, kur numatomas tokio statuso skyrimas rusiškai PMC.

meduza.io

Šaltinis: JAV Valstybės departamentas




(3)
(0)
(3)

Komentarai ()