[Žinios trumpai] Ukraina skelbia apie naują grandiozinį susitarimą su E. Musku  (1)

Skaitmeninės transformacijos ministro teigimu, kelios ES šalių vyriausybės sutiko mokėti už „Starlink" palydovinio ryšio darbą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-21 [Žinios trumpai] Ukraina skelbia apie naują grandiozinį susitarimą su E. Musku  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina sudarė sutartį su Elono Musko korporacija „SpaceX" dėl 10 000 naujų „Starlink" terminalų, skirtų palydoviniam internetui teikti, gavimo. Kaip interviu „Bloomberg" metu sakė skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas, artimiausiais mėnesiais įranga bus išsiųsta į Ukrainą.

Pasak ministro, jis asmeniškai kalbėjosi su E. Musku, kuris pažadėjo ir toliau remti Ukrainą.

„SpaceX" ir E. Muskas greitai reaguoja į problemas ir mums padeda. Jis mus patikino, kad ir toliau rems Ukrainą. Kai mums buvo didžiulis elektros energijos trūkumas, tą dieną parašiau jam, jis greitai sureagavo ir ėmėsi veiksmų. Jis supranta situaciją", - sakė M. Fiodorovas.

Ukrainos pareigūnas pažymėjo, kad nuo karo pradžios Ukraina gavo apie 22 000 „Starlink" antenų, o tai suvaidino svarbų vaidmenį situacijoje, kai Rusijos kariuomenė sutelkė dėmesį į ryšių naikinimą.

Kalbant apie finansines „Starlink" darbo problemas, jos jau iš dalies išspręstos, pabrėžė M. Fiodorovas – kelių ES šalių vyriausybės sutiko mokėti už paslaugas, tačiau pavasarį Ukrainai teks ieškoti papildomų finansavimo šaltinių.

 

„Mes pasiruošę mėnesį gyventi be elektros, kol veiks bent mobilusis tinklas ir trumposios žinutės. Kalbant apie internetą, „Starlink" terminalų turime daug, bet svarbiausia, kad sutarėme gauti dar vieną partiją, kuri bus naudojama komunikacijoms kritinėse situacijose stabilizuoti", – reziumavo M. Fedorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai (1)