Kur bėgti prasidėjus branduolinei apokalipsei: įvardintos saugiausios planetos vietos (Video)  ()

Kur bėgti per branduolinę apokalipsę: mokslininkai įvardijo saugiausias pasaulio šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai atliko tyrimą ir nustatė saugiausias šalis, kuriose galite išgyventi branduolinę apokalipsę. Jie pateikė reitingą straipsnyje, paskelbtame žurnale „Risk Analysis“.

Mokslininkai Mattas Boydas ir Nickas Wilsonas numatė pasaulinių katastrofų poveikį 38 salų valstybėms. Jie svarstė ir žmogaus sukeltas, ir stichines nelaimes, galinčias sunaikinti didžiąją dalį Žemės gyventojų, įskaitant branduolinį karą ir asteroido smūgį.

Mokslininkai atsižvelgė į tokius veiksnius kaip regiono atsigavimo greitis maisto ir energijos gamybai, taip pat vietų pasislėpti ir laukti masinių nelaimių prieinamumas.

Jie padarė išvadą, kad tokiais atvejais didžiausią galimybę išgyventi turi Naujosios Zelandijos ir Australijos žmonės. Po jų rikiuojasi Islandija, Saliamono salos ir Vanuatu – salų grupė pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Geros galimybės išgyventi po nelaimės buvo Indonezijoje, Filipinuose ir Mauricijuje.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5902 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Naujoji Zelandija

Naujoji Zelandija laikoma saugiausia vieta įvykus branduolinei apokalipsei, nes ji atspari staigiems temperatūros pokyčiams ir apsupta vandenyno, saugančio nuo branduolinės žiemos padarinių. Be to, ji neturi branduolinių ginklų, tad vargu ar didelės valstybės ją puls. Blogiausiu atveju Naujoji Zelandija neteks 61 % savo derliaus, bet vis tiek išliks pakankamai maisto, kad išgyventų. Pagrindinė problema yra prekybos su JK ir JAV nutraukimas, taip pat nepatikimi energijos tiekimo šaltiniai ir silpna pramonė.

 

Australija ir Islandija

Kita lyderė – Australija – turi didžiulę maisto atsargą, kuri padės žmonėms išgyventi praradus gyvulius ir derlių. Islandijai gresia didesnis pavojus dėl narystės NATO, tačiau ji turi daug atsinaujinančios energijos šaltinių, taip pat didelius žuvų išteklius.

„Technologinė visuomenė gali žlugti net tose šalyse, kurios turi didžiausią galimybę išgyventi. Tai gali rimtai trukdyti bendradarbiavimui, koordinavimui ir maisto gamybai“, – pažymėjo tyrimo autoriai.

 

„Prekyba maistu, energija, komponentais ir žiniomis yra labai svarbi siekiant maksimaliai padidinti išlikimo galimybes, kai susiduriama su atšiauriu klimato poveikiu ir pakopiniu poveikiu daugeliui žmonių ir ekologinių sistemų“, – teigia tyrimo autoriai.

Anksčiau JAV mokslininkai rodė Rusijos branduolinio smūgio pasekmes. Kompiuterinis modelis parodė, kad prasidės pasaulinis karas, dėl kurio vos per 5 valandas žus 34 milijonai žmonių, dar 55,9 mln. bus sužeisti. Antrajame etape, kuris truks 45 minutes, mirs dar 3,4 mln. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(12)
(-5)

Komentarai ()