„Tik pažiūrėkite į šiuos veidus“ - Lenkija parodė, kaip vyksta Ukrainos tankistų pratybos (Video)  ()

„Mes ir toliau palaikysime Ukrainą. Laisva Ukraina reiškia laisvą Lenkiją.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos tankistai mokosi įvaldyti tankus „Leopard“ 10-osios šarvuotosios kavalerijos brigados poligone Šventošove, vakarų Lenkijoje. Tai pranešė Lenkijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba ir Lenkijos prezidento kanceliarija.

Pirmadienį, vasario 13 d., brigadoje lankėsi Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ir gynybos ministras Mariusz Blaszczak, kurie susipažino su pratybų eiga.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5909 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Mes nelaukiame. Mes jau pradėjome apmokyti Ukrainos karius įvaldyti „Leopardus“, - sakė Blaszczak.

Pasak jo, dabar didžiausias iššūkis yra šių tankų atsarginės dalys, kurias turėtų pagaminti Vokietijos pramonė. Antradienį jis ketina šia tema pasikalbėti su savo kolega vokiečiu per Ukrainos gynybos kontaktinę grupę „Ramštein-9“ susitikime.

„Mes ir toliau palaikysime Ukrainą. Laisva Ukraina reiškia laisvą Lenkiją“, - sakė Blaszczak.

 

Duda pridūrė, kad Lenkija tapo pagrindine Ukrainos tankų brigados įkvėpėja ir organizatore.

„Mes paskambinome savo sąjungininkams ir paprašėme, kad jie taip pat aprūpintų Ukrainą „Leopardais“ ir kitais tankais. Norime surinkti visą šarvuotą brigadą. Ir iš sąjungininkų gauname teigiamą atsakymą“, – sakė jis.

Lenkijos prezidentas taip pat pasakojo apie susitikimo su Ukrainos tankistais įspūdžius.

„Jie atvyko čia tiesiai iš fronto. Tai kareiviai, kurie prieš kelias dienas buvo fronte. Tik pažiūrėkite į tuos veidus. Jie patyrė baisių dalykų, bet yra visiškai pasiryžę ginti savo tėvynę“, - sakė Duda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(4)
(134)

Komentarai ()