Japonijoje siūlomos įvairaus "medicininio" poveikio telefono melodijos  (6)

Siekdami pagerinti gyvenimo kokybę, japonai siunčiasi vadinamąsias "gydomąsias" mobiliųjų telefonų melodijas, kurios, kaip tvirtinama, padedančias visiems – tiek kenčiantiems nuo nemigos, tiek trokštančioms didesnių krūtų moterims, rašo portalas telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonų mobiliųjų melodijas kurianti laboratorija „Index“ žada, kad 27 melodijos palengvins žmonėms gyvenimą. Pavyzdžiui, vis daugiau japonų serga žiedadulkių sukelta alergine liga šienlige. Melodija „Hanna Sukkiri Melody“ turėtų pašalinti nosies viduje prilipusias žiedadulkes – tereikia laikyti mobilųjį prie nosies. Gamintojai pabrėžia, kad melodija kurta kartu su medikais. Kitos melodijos turėtų pagražinti odą, pagerinti miegą, pažvalinti ar netgi atbaidyti varnas. Yra ir norą tvarkytis žadinanti melodija. Galima pagaminti ir asmeninį, prie telefono savininko skruostikaulių labiau pritaikytą telefoną, taip sustiprinant garso bangų poveikį.

Mokslininkas Hideto Tomabechi vienas iš pirmųjų pastebėjo ryšį tarp mobiliojo telefono melodijos ir žmogaus kūno. Jis 15 metų kūrė melodiją su pasąmonę veikiančiais kūdikio verksmą imituojančiais garsais. Anot gydytojo, moterys emociškai ir fiziškai reaguoja į šį garsą, todėl padidėja jų krūtys.

Turint omenyje, kad modernios Japonijos visuomenės gyvenimas nebeįsivaizduojamas be mobiliųjų, o moterys sulaukia vidutiniškai po 40 skambučių per dieną, mokslininkas tikisi, kad jo sukurta krūtis turinti padidinti melodija bus veiksminga. Šiuo metu jis kuria melodiją, kuri turėtų sukelti meilę iš pirmo žvilgsnio...

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (6)