Po to, kas nutiko Lenkijoje - Orbanas „pašėlo“: skubiai keičia poziciją dėl Ukrainos, kas vyksta? (Video)  (6)

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pradėjo „bėgti iš Putino laivo“, gavęs įspėjimą iš Vakarų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbame apie Vengrijos vyriausybės vadovo nepakvietimą į devyneto viršūnių susitikimą Varšuvoje, kuriame dalyvavo JAV prezidentas Joe Bidenas.

Tokį požiūrį per „Espreso TV“ išsakė publicistas ir politologas Andrejus Piontkovskis, komentuodamas V. Orbano ketinimą apsilankyti Kyjive.

„V. Orbanas „bėga iš Putino laivo“. Jis prašo vizito į Kyjivą. Be to, sako, kad visada svajojo atvykti (į Ukrainos sostinę – red.), bet kažkaip nepavykdavo. Kodėl taip atsitiko?

J. Bidenas Varšuvoje surengė visų Rytų Europos šalių lyderių viršūnių susitikimą, tačiau V. Orbanas nebuvo pakviestas. Nei J. Bidenas, nei visi Rytų Europos lyderiai nenorėjo jo matyti“, – sakė ekspertas. Pašnekovas pabrėžė, kad į šį viršūnių susitikimą iš Budapešto buvo pakviesta Vengrijos prezidentė Katalin Novak, kuri kelis kartus stipriai palaikė Ukrainą ir kritikavo V. Orbaną dėl jo pozicijos.

 

„Po V. Orbanu susvyravo fotelis. Pažiūrėkite, kaip jis šėlo: jis ne tik kalbėjo, kad jau seniai svajojo nuvykti į Kyjivą, bet ir suplanavo Vengrijos parlamento posėdį kovo 1 d., kad ratifikuotų Suomijos ir Švedijos stojimo į NATO sutartis“,  – pridūrė politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(507)
(8)
(499)

Komentarai (6)