[ŽT] Sibire gali būti dideli įvykiai: skelbiamas slaptas Kinijos planas (Video)  ()

Kaip Kinija, nerizikuojanti atviru karu su Rusijos Federacija, gali susigrąžinti Tolimuosius Rytus, pasakojo žurnalistas Vitalijus Portnikovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu vis dažniau kyla įtarimų dėl to, jog Kinija gali bandyti užgrobti Tolimuosius Rytus. Vitalijus Portnikovas šia proga mano, kad KLR lyderis nedrįs pulti branduolinės valstybės.

Kitas dalykas – kažkada gali susidaryti tinkamos sąlygos sugrąžinti pirmykštes Kinijos teritorijas, kurios dabar laikomos Rusijos Federacijos dalimi, sakė Vitalijus Portnikovas interviu televizijos kanalui „Pryamiy“.

Žinomas žurnalistas paaiškino, kodėl Kinijos Liaudies Respublikos valdžia nesukels atviro karo su Rusija: „Žvelgiant iš politinės pusės, Kinija to nedarys, nes nėra prasmės kariauti su Rusija – branduoline šalimi, kuri gali sunaikinti Kiniją greičiau nei ji užims Sibirą“.

Taip pat Vitalijus Portnikovas pabrėžė svarbų dalyką: „Jei Rusija neturės kažkokios vadovybės, jei įvyks RF žlugimas, jei Sibire atsiras kažkokia nepriklausoma respublika, tai Kinija gali pagalvoti apie kažkokios vadovybės įkūrimą, savotišką suverenitetą šioje buvusioje savo teritorijoje.

 

Žinoma, taip gali nutikti, bet iki šiol Rusijai priklauso buvusi Kinijos imperijos teritorija (Tuvos Respublika, kurioje gimė Sergejus Šoigu). Tai buvo Kinijos imperija, bet kol kas ne Kinijai priklauso Rusija, o Rusijai priklauso Kinija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(6)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: