Lenkija siūlo gudrų planą, kaip rusams leisti dalyvauti olimpinėse žaidynėse: skelbiama Ukrainos reakcija  ()

Ukrainos vyriausybė pakomentavo Varšuvos idėją leisti Rusijos ir Baltarusijos pabėgėliams dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TOK pareigūnų  ir asmeniškai komiteto vadovo Thomo Bacho pasisakymai, kuriais norima leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams po neutralia vėliava dalyvauti 2024 metų olimpinėse žaidynėse, sukėlė didelį atgarsį politikos ir sporto aplinkoje. 

Ukraina ir jos sąjungininkės tarptautinėje arenoje veikė kaip vieningas frontas prieš bandymus sugrąžinti Rusijos ir Baltarusijos atstovus į olimpines žaidynes dar nepasibaigus karui. Tuo pat metu Lenkijos sporto ministras Kamilas Bortničukas pasiūlė TOK kompromisinį  variantą: jis mano, kad Rusijos ir Baltarusijos pabėgėliams, kurie atvirai priešinasi Rusijos Federacijos ir Baltarusijos valdžiai, galėtų būti leista dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. 

Sporto ministras ir Ukrainos tautinio olimpinio komiteto vadovas Vadymas Gutzeitas interviu „Ukrinform“ sakė, kad Lenkijos ministro siūlymas gali būti svarstomas. Tokiu atveju rusai ir baltarusiai turės atsisakyti savo šalių pilietybės ir varžytis po TOK vėliava. 

 

Pareigūno teigimu, jeigu TOK vis tiek nuspręs leisti dalyvauti rusams ir baltarusiams, tuomet pabėgėlio statuso variantas gali būti laikomas jų dalyvavimo olimpiadoje sąlyga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: