Xi Jinpingas imasi reikalų: atvykęs į Maskvą paskelbė, koks likimas laukia Putino (Video)  ()

Kinijos lyderis Xi Jinpingas pažadėjo Vladimirui Putinui padėti išlaikyti valdžią po to, kai jis paskelbė apie savo pasirengimą taikos deryboms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-21 Xi Jinpingas imasi reikalų: atvykęs į Maskvą paskelbė, koks likimas laukia Putino (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija perėmė iš Turkijos ir tvirtai laiko savo rankose pagrindinio situacijos Ukrainoje sprendimo vairą. Kinijos prezidentas Xi Jinpingas kovo 20 d. atskrido į Maskvą, kad pasinaudotų savo įtaka Kremliui „siekti taikos ir skatinti derybas“. Ukraina atidžiai seka Xi Jinpingo derybas su V. Putinu ir laukia gerų naujienų.

Tai sakė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pranešėjas Olegas Nikolenko leidiniui „RBC-Ukraine“. Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba praėjusią savaitę surengė derybas su Kinijos kolega, per kurias paskelbė Kyjivo pasirengimą glaudesniam dialogui su Kinija, siekiant atnaujinti taiką.

Xi Jinpingo susitikimo su V. Putinu viešoji dalis jau prasidėjo. Kinijos lyderis pažadėjo Kremliaus savininkui padėti likti valdžioje po kitais metais Rusijos Federacijos prezidento rinkimų, diktatoriui paskelbus apie „atvirumą“ deryboms dėl karo prieš Ukrainą baigties.

V. Putinas taip pat pripažino, kad „gerbia“ Kinijos taikos planą ir ketina jį aptarti. Susitikimo vaizdus skelbia kanalas „Ukraina 365“. „Esu tikras, kad Rusijos žmonės tvirtai palaikys jus vykdant gerus įsipareigojimus“, – šypsodamasis sakė Xi.

 

Įdomu tai, kad savo kalbos, skirtos KLR lyderiui metu, V. Putinas abiem rankomis sugriebė už kėdės porankių, o jo kairioji koja tradiciškai šoko stepą. Tuo pačiu metu Kremliaus savininko akys beveik visą laiką buvo nuleistos į grindis. Xi Jinpingas kalbėjo pasitikėdamas savimi.

Nors Kremlius dar nepaskelbė V. Putino planų naujai kadencijai, Kinijos lyderis ne tik pasakė, kad diktatorius dalyvaus rinkimuose, bet ir kalbėjo apie užtikrintą pergalę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(26)
(-22)

Komentarai ()