[ŽT] „Transformacija į Šiaurės Korėją“. Gali būti labai gudrus Kinijos planas Rusijai  ()

Kinijos lyderis Xi Jinpingas vyksta į Maskvą. Sekinančio karo metu Rusijos Federacijos valdžia puoselėja viltis, kad Pekinas sutiks teikti RF karinę pagalbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Kinijos planai Rusijos atžvilgiu yra visiškai kitokie. Tokią nuomonę savo „Twitter“ tinklaraštyje išsakė žinoma Rusijos žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

„Ko Kinija nori? Rusiją paversti Šiaurės Korėja. Ne diktatūros prasme, o taip, jog kaip ir Šiaurės Korėja dėl savo atsilikimo ir apgailėtinumo būtų visiškai priklausoma nuo Kinijos. Ir jei ji taps laisva, tai nebus priklausoma“, – rašė žurnalistė. Atkreipkite dėmesį, kad panašią nuomonę šia tema išsakė ir Rusijos istorikas, politikas Dmitrijus Černyševskis.

Jis mano, kad Pekinas nenori nei Rusijos pergalės kare, nei sunkaus pralaimėjimo. Geriausias variantas Xi Jinpingui būtų lengvas RF pralaimėjimas, kada valdžioje liktų korumpuotas ir antivakarietiškas V. Putino režimas.

 

Triuškinantis pralaimėjimas kare prieš Ukrainą gali sukelti nenuspėjamus politinius procesus Rusijos Federacijoje, dėl kurių, pavyzdžiui, į valdžią ateis demokratiški provakarietiški žmonės. Kinijai tai yra nepageidautinas variantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: