„Tai vienas iš žlugimo ženklų“. Rusijoje skelbiama apie katastrofą, gali būti didžiulis sprogimas  (4)

Padėtis Rusijoje atrodo kaip artėjančios katastrofos signalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje gresia tikras statybų pramonės žlugimas, dėl kurio gali žlugti Rusijos ekonomika. Vietos ekonomikos leidiniai praneša, kad neparduotų būsto projektų plotai daugelyje Rusijos regionų viršija 50 proc. Didžiausia neparduotų naujų pastatų dalis – be veik 83 proc. – yra Krasnodare. Omske – apie 80 proc., o Čeliabinske – 74 proc. 

Visuose 16-oje Rusijos miestų, kuriuose gyvena daugiau nei milijonas gyventojų, neparduotų statomų būstų dalis viršija 50 proc., o tai kelia rimtą grėsmę Rusijos ekonomikai.

Ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmianas savo „Telegram“ kanale pažymi, kad situacija jau dabar atrodo kaip artėjančios katastrofos signalas.

Tiesą sakant, tai yra vienas iš galimo statybų pramonės žlugimo požymių. Statybos iš esmės yra piramidinė schema. Nauji statybų projektai finansuojami iš dar nebaigtų statyti patalpų pardavimo“, - pažymi jis.

 

Kartu statybų pramonė yra susieta su gamybos grandinių tinklu, įskaitant cemento gamyklas, gelžbetonio gamyklas, logistiką, plytų ir metalo gamybą. Jei dėl paklausos trūkumo nustotų būti statomi nauji būstai, gamyba gali būti sustabdyta. Visa tai gresia šimtų tūkstančių darbuotojų atleidimu iš darbo visoje Rusijos ekonomikoje.

Kol kas krizė tik vystosi, bet jei iki rudens pardavimo situacija nepasikeis, visa tai gali sprogti“, - perspėja ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(0)
(67)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: