„Lukašenka buvo nunuodytas“. Ekspertas skelbia netikėtą prognozę  (1)

Pavyzdžiui, A. Litvinenkos, S. ir J. Skripalių, A. Navalno apnuodijimai, ir tai dar ne visas sąrašas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-12 „Lukašenka buvo nunuodytas“. Ekspertas skelbia netikėtą prognozę  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kremlius ne kartą griebėsi tokio nepriimtinų asmenų pašalinimo būdo. Dažni A. Lukašenkos ir V. Putino susitikimai suteikė galimybę apnuodyti baltarusių diktatorių“, - rašo savo nuomonę karo ekspertas A. Musienko.

Žinant Rusijos specialiųjų tarnybų braižą, visai galima daryti prielaidą, kad A. Lukašenka buvo nunuodytas. Kokią medžiagą būtų galima panaudoti – tai jau detalės, bet žinoma, kad Kremlius ne kartą griebėsi tokio nepriimtinų asmenų pašalinimo būdo.

O kokie V. Putino motyvai šiuo atveju?

  • Pirmasis motyvas – A. Lukašenkos nenoras įsakyti Baltarusijos kariams įsiveržti į Ukrainą, siekiant išvilioti Ukrainos pajėgas ir rezervus į šiaurę iki Baltarusijos sienos ir užkirsti kelią kontrpuolimui bei jį atremti.
  • Antras motyvas – A. Lukašenka bandė pradėti savarankišką žaidimą su Kinija ir vizito Pekine metu galėjo derėtis su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu „už Rusijos galvos“. Tikslas yra gauti tam tikras garantijas iš Kinijos, siekiant tam tikros atsvaros Rusijai, paprasčiausiai išlaikyti valdžią ir atitolinti Baltarusijos užvaldymą.

 

Žinoma, gali būti versija, kad A. Lukašenka tiesiog turi tam tikrų sveikatos problemų.

Bet kuriuo atveju susilpnėjęs A. Lukašenka yra galimybė Baltarusijos opozicijai, K. Kalinausko pulkui sutelkti pastangas ir perimti valdžią į savo rankas, siekiant išsaugoti Baltarusijos suverenitetą ir išplėšti jį iš okupacinių Rusijos žvėries nagų.

Baltarusijos laisvai visuomenei „galimybių langas“ atsiveria vis labiau. Nereikėtų praleisti progos sukurti laisvą, demokratinę, suverenią Baltarusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(9)
(64)

Komentarai (1)