„Situacija katastrofiška“. Supanikavęs ministras nusprendė pasakyti tiesą Putinui  ()

Putinui buvo pasakyta tiesa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia nebegali ignoruoti didėjančios skylės Rusijos biudžete, atsiradusios dėl smarkiai sumažėjusių pajamų iš naftos ir dujų. Problema pasiekė tokį mastą, kad nuspręsta pasakyti nepatogią tiesą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. 

Rusijos finansų ministerijos vadovas Antonas Siluanovas susitikime su V. Putinu papasakojo apie Rusijos biudžeto pildymo problemas, rašo „The Moscow Times“.

Finansų ministerijos duomenimis, per pirmuosius keturis šių metų mėnesius pajamos iš naftos ir dujų mokesčių iš karto sumažėjo perpus – iki 2,3 trilijono rublių, o visos pajamos smuko 22 proc. iki 7,8 trilijono rublių.

Rusijos biudžeto išlaidos buvo 1,4 karto didesnės už pajamas. Tai lėmė, kad gegužės pradžioje iždo deficitas siekė 3,4 trln. rb. 

Siluanovas pripažino, kad pajamos iš žaliavų sumažėjo dėl dabartinės padėties rinkoje ir nuolaidų, kurias Rusijos naftos gamintojai turi suteikti savo klientams. 

 

Tačiau panašu, kad Kremlius neadekvačiai suvokia kainų pokyčius rinkoje. V. Putinas sakė, kad „mėlynojo kuro“ kaina „šiek tiek sumažėjo“. Jis taip pat kalbėjo apie Rusijos gamybos mažinimą, tačiau pridūrė, kad visi veiksmai tariamai buvo vykdomi dėl „būtinybės išlaikyti pasaulinę konjunktūrą“. 

Taigi analitikai daro išvadą, kad V. Putino „dujų ginklas“, kurį jis panaudojo prieš Europą (kalbama apie tiekimo mažinimą europiečiams netinkamiausiu metu), pasirodė esąs vienkartinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: