Hiperautomobiliu Rimac Nevera pasiektas naujas įsibėgėjimo iki 100km/h rekordas — 1,74 sekundė (Video)  ()

Dvivietis keturmotoris elektromobilis Rimac Nevera jau pernai pademonstravo įspūdingus rezultatus, tačiau šį kartą kompanija nusprendė išsklaidyti visas abejones, per vieną dieną pasiekusi 23 rekordus, ir jau vien tai – rekordas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kroatijos kompanija Rimac Automobili kuria elektrinius hiperautomobilius nuo 2009 metų. Pirmasis modelis, Concept_One, buvo pristatytas 2016 metais ir tuomet tapo vienu iš greičiausių, nors tebuvo išleisti aštuoni egzemplioriai. Po dviejų metų pasirodė Concept_Two, kuri evoliucionavo į serijinę Nevera.

Nevera — dvivietis elektrinis keturmotoris 1914 a.g. galios hiperautomobilis, jo maksimalus greitis 415 km/h, sukimo momentas 2360 Nm, iki 100 km/h įsibėgėja greičiau, nei per dvi sekundes. Kompanija planuoja išleisti 150 tokių automobilių po 2,4 mln. dolerių, praneša Electrek.

Vėl nuvykusi į Papenburg trasą Vokietijoje, Rimac komanda atliko 23 atskirus važiavimus, ir kiekvieno iš jų rezultatus patvirtino nepriklausomi Dewesoft ir RaceLogic kompanijų stebėtojai.

Iš pradžių hiperautomobilis, įsibėgėjo iki 400 km/h per 21,31 sekundę. Pasak kompanijos vadovo, tai greičiau, nei lenktyninis McLaren pasiekia 350 km/h.

Paskui elektromobiliu buvo pagerintas ketvirčio mylios, fiksuoto starto, stabdymo nuo  100 iki 0 km/h greičio ir kiti. Be to, Nevera pagerino savo paties įsibėgėjimo iki 100 km/h rekordą, vietoje 1,85 s. suspėjus per 1,74 s.

 

 

Austrijos startuolis Deus Automobile pernai pagaliau paskelbė ketinimą sukurti galingiausią pasaulyje hiperautomobilį. Kompanija pademonstravo Deus Vayanne konceptą — visiškai elektrinį 2230 a.g automobilį. Hiperautomobilis žada nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėti greičiau, nei per  1,9 s. ir maksimalų 400 km/h greitį.


hightech.plus




(5)
(0)
(5)

Komentarai ()