„Tai buvo visiškai įmanoma.“ Skelbiama paslaptis, kodėl Prigožinas nenuvertė Putino (Video)  ()

Stebėtojai jau daugiau nei mėnesį nesiliauja ieškoję atsakymo į klausimą, kodėl Rusijos sostinės pakraštyje sustojo „Wagner“ kampanija prieš Maskvą. Vienas logiškiausių paaiškinimų – Jevgenijus Prigožinas nebuvo suinteresuotas nuversti Vladimiro Putino valdžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo rusų politologas Abbasas Galliamovas. Jo nuomone, J. Prigožinas nebuvo suinteresuotas pakeisti dabartinį Rusijos režimą.

J. Prigožino pergalė prieš V. Putino režimą buvo visiškai įmanoma. Tačiau vargu ar V. Putino šefas po to būtų sugebėjęs išlaikyti valdžią.

„Svarbu suprasti, kad J. Prigožinas yra ne revoliucionierius, o dabartinės sistemos dalis. Jis negalėjo sau leisti ją sužlugdyti“, – įsitikinęs Rusijos politologas.

Galų gale visas aktyvus Rusijos elitas gali atsidurti kalėjime. Įskaitant J. Prigožiną, kuris yra karo nusikaltėlis. Todėl vienintelis būdas jam išgyventi buvo pagerinti santykius su V. Putinu.

Anot stebėtojo, žygis į Maskvą buvo ne suplanuotas, o spontaniškas veiksmas.

„J. Prigožinas neketino sugriauti sistemos. Atvirkščiai, jis bandė ją padaryti adekvačią. Jis bandė išgelbėti Rusiją nuo pralaimėjimo kare, kuris jam buvo akivaizdus“, - aiškino A. Galliamovas.

Tai iš anksto lėmė jo norą pakeisti tvarką Rusijos armijoje ir pašalinti nekompetentingą Sergejų Šoigu. Jis bandė pasiekti sistemą, bet sistema atsisakė jo išgirsti.

 

Todėl J. Prigožinas pradėjo skandalą. Anksčiau jis buvo izoliuotas nuo sprendimų priėmimo ir iš jo buvo atimtas ypatingas ryšys su V. Putinu. J. Prigožinas davė interviu, kuriame paneigė Rusijos karo propagandą sakydamas, kad nei NATO, nei Ukraina neketina pulti Rusijos.

Taip nutiko ne kartą: J. Prigožinas tikėjosi, kad Kremlius sureaguos į jo skandalingus pareiškimus. Tačiau jokios reakcijos nebuvo, todėl jis buvo priverstas imtis skandalingų žingsnių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: