Kultinės TV laidos „Videokaukas“ kūrimo užkulisiai (Video)  (9)

LRT televizijos programų direktoriaus, Biologijos mokslų daktaro Rolando Maskoliūno karjera tuometinėje LTV prasidėjo 1992 metais, kai jis ėmė rengti ir vesti laidą apie fantastinį kiną „Videokaukas“. „Mūsų tikslas buvo parodyti žiūrovams geriausius mokslinius, fantastinius ir siaubo filmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įžangoje, kuri trukdavo 10-15 minučių, pateikdavome informacijos apie zombius, robotus ir kt. Norėjome sujungti kiną, literatūrą, mokslą, patyrinėti kažkokį reiškinį, fenomeną, žanrą įvairiais aspektais ir iliustracijai pademonstruodavome filmą“, - pasakojo laidos sumanytojas.

Penkerius metus gyvavusi laida tapo kultine – vos tik jai pasirodžius susiformavo nemažas ištikimų žiūrovų ratas. Filmus, kurie buvo rodomi, atrinkdavo pats R. Maskoliūnas – nemažai jų atkeliaudavo iš Didžiosios Britanijos.

„Yra toks posakis – kas nedraudžiama, tas yra leistina. Kadangi tuo metu tai buvo leistina – tai ir mes naudojomės tuo. Aišku, per daug nepiktnaudžiavome, nukirpdavome titrus, kita vertus, parengdavome savotišką pristatymą. Iš pradžių rodydavome filmus iš videotekų su rusišku įgarsinimu, aš juos pergarsindavau lietuviškai. Po to gerinome kokybę, kėlėme kartelę vis aukščiau, gaudavome filmų originalus, aš pats pradėjau versti tekstus iš anglų kalbos į lietuvių“, - apie savotišką piratavimą tais laikais kalbėjo R. Maskoliūnas.

Vaizdo reportaže pamatysite unikalių kadrų iš legendine tapusios laidos archyvo bei išgirsite pasakojimą apie jos kūrimo užkulisius iš paties „Videokauko“ vedėjo ir rengėjo R. Maskoliūno lūpų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Martynas Lapinskas
(2)
(0)
(2)

Komentarai (9)