Linksmasis blynų kepimo konvejeris: nuo kiaušinį dedančios vištos iki garuojančių blynų lėkštės (Video)  (1)

Artėja Užgavėnės – metas, kai namuose neprošal turėti atliekamą stirtą kitą blynų. Neturintiems pašaukimo ir laiko terliotis su blynais ir jų kepimu, tačiau mėgstantiems meistrauti, įmanomas labai nuotaikingas kompromisas – blynų kepimo konvejeris, kuris blyną (nuo kiaušinio padėjimo iki lėkštės ant stalo) paruošia per 1 min. Tokios linijos savininkui belieka tik atsisėsti ir laukti, kol į lėkštę įkris blynas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturių humoro jausmo nestokojančių inžinierių komanda per maždaug 200 valandų sukonstravo ir dar per 100 valandų išbandė beprecedentį buities reikmenį – blynų kepimo konvejerį, kuris jau šį mėnesį bus eksponuojamas Dizaino muziejuje (Design Museum).

Išradingi inžinieriai konvejerį sukonstravo iš visokiausių buities rakandų: jį sudaro ir senoviškas veikiantis gramofonas su triūba, ir modernesnis elektrinis plaktuvas, ir lizdo funkciją atliekantis prabangus „penkių žvaigždučių“ krėslas, ant kurio įsitaisiusi dedeklė višta „gyvai“ deda kiaušinius. Taip atsitikus, įsijungia triukšminga šviesos ir garso signalizacija ir prasideda unikalus automatizuotas blynų kepimo per 1 min. spektaklis.

Padėtas kiaušinis pro kiaurymę krėsle nukrenta ir mediniu lataku nurieda į konvejerio pradžią, kur nuspaudęs medinį šaukštą, kiaušinis pats įsijungia gramofoną. Užgriežus muzikai, kiaušinis įkrenta į ant plokštelės įtaisytą indą. Šis, apsukęs pusę plokštelės rato, kiaušinį pristato mechaninei rankai, kuri trapų produktą atsargiai nuskraidina prie kiaušinių skaldymo įtaiso.

Čia kiaušinis „giljotinuojamas“, o jo turinys metaliniame dubenyje (į kurį sudėti ir kiti blynų tešlai būtini ingredientai) nugabenamas nekantriai laukiančiam plaktuvui. Šis negailestingai sminga į dubenį ir prasideda blynų tešlos maišymo procesas.

Užmaišius tešlą, lieka paskutiniai du žingsniai – į keptuvę (pusei minutės) ir iš jos. Ypač nuotaikingai atrodo pastarasis manevras.

Fotografijose viskas atrodo maždaug taip:

Tačiau vaizdo siužetas – dar efektingesnis! Skanaus!

(16)
(0)
(1)

Komentarai (1)