Šokiruojanti Jungtinių Tautų ataskaita: ketvirtadalis azijiečių yra nors kartą žaginę moterį  (5)

Jungtinių Tautų specialistai šešiose Azijos valstybėse atliko seksualinės prievartos paplitimo tyrimą ir paskelbė šokiruojančią ataskaitą, pranešė BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip reziumuojama ataskaitos išvadose, anonimiškai apklausus 10 tūkstančių vyrų, paaiškėjo, kad net valstybėse su aukštesniu gyvenimo lygiu kas dešimtas respondentas prisipažino išžaginęs bent vieną moterį, kuri nebuvo jo nuolatinė partnerė.

Liūdniausia situacija vargingesnėse valstybėse. Pavyzdžiui, Papua Naujojoje Gvinėjoje per 60 procentų vyrų prisipažino jėga vertę moteris užsiimti su jais seksu.

Kambodžoje, Kinijoje ir Indonezijoje seksualinės prievartos yra griebęsi nuo 20 iki 50 procentų vyrų. Bangladeše ir Šri Lankoje situacija kiek geresnė – ten žagintojų tėra apie 10 procentų.

Liūdniausias vaizdas ataskaitoje piešiamas, kai kalbama apie santykius šeimoje: nusikaltimus dažnai įvykdo aukų giminaičiai. Trys ketvirtadaliai prievartautojų pareiškė manantys turį teisę taip elgtis – užsiimti seksu su moterimi, nekreipiant dėmesio į jos norus. Jų nuomone, moters prievartavimas yra būdas ją nubausti už kokius nors nusižengimus arba tiesiog galimybė prasiblaškyti apėmus nuoboduliui.

Kaip pažymi žurnalas „Lancet Global Health“, tyrimo duomenų nepakanka, kad būtų galima apibendrinti situaciją visame Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, tačiau respondentų atranka leidžia nupiešti bendrą demografinį paveikslą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (5)