Jaudinantis eksperimentas: ar lietuviai išdrįs juodaodžiui į akis pasakyti „beždžionė“ (Video)  (9)

Lietuvos žmogaus teisių centras „Youtube“ paskyroje išplatino filmą, kuris sukėlė didelį rezonansą. Paslėpta kamera nufilmuota sudėtinga psichologinė situacija kausto dėmesį nuo pat pirmųjų minučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio socialinio projekto autorių tikslas – išsiaiškinti, ar mūsų visuomenė jaučia gėdą dėl išpuolių prieš kitaip mąstančius ar atrodančius. Daugiau apie tai skaitykite tinklapyje svetimageda.lt.

Nežinantys tikrosios priežasties, įvairaus amžiaus ir lyties žmonės buvo pakviesti į neva vykstančią atranką filmuotis reklamoje. Be abejo, jokia atranka nevyko...

Juododžio prašymas: išverskite, kas čia parašyta

Laukiamajame savo eilės laukė ir juodaodis vaikinas, kuris, kaip pats sakė, Lietuvoje dar tik dvi savaitės. Staiga svetimšalis paprašė savo „bendražygių“, laukiančių eilėje, išversti į anglų kalbą jam socialiniame tinkle neva kažkokio asmens parašytus žodžius.

Kaip paaiškėjo vėliau, tie žodžiai – be galo įžeidūs ir užgaulūs. Pasižiūrėkite, ar išdrįso Lietuvos žmonės ištarti žodį „beždžionė“, žvelgdami juodaodžiui į akis. Ir kaip po to jautėsi:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(47)
(2)
(45)

Komentarai (9)